Friss hírek

Ricciardo segíti a biztonság fejlesztésén dolgozó startupot

Daniel Ricciardo, a Renault F1-es versenyzője nagykövetként csatlakozott egy neurotechnológiai startuphoz, amelynek célja, hogy az agyi jelek által valós időben követhessék a pilóták teljesítményét és egészségi állapotát.

A Renault versenyzője a márka nagyköveteként fog segíteni a motorsport biztonságának fejlesztésében – a MindMaze célja, hogy egy olyan technológiát fejlesszen, amely segíti majd a versenyzők teljesítményének nyomonkövetését, valamint baleset esetén a sürgős orvosi beavatkozást

„Soha nem vagyunk elég messze a veszélytől a motorsportban” – mondta Ricciardo. „A MindMaze monitoring technológiájában a csapatok és az orvosi személyzet is jobban érti majd, hogy milyen a pilóták valós idejű állapota.”

Hirdetés
 

A MindMaze korábban már bejelentette, hogy a McLarennel is együtt dolgoznak a motorsport biztonság- és teljesítménykövetési technológiáinak fejlesztésén. A MindMaze alapítója, Dr. Tej Tadi elmondta, Ricciardo csatlakozása nagyban segíti őket abban, hogy elérjék céljukat. 

„Daniel csatlakozásával abban bízunk, hogy ez felgyorsítja majd a folyamatot, hogy magasabb szintű technológiákat alkalmazzanak a biztonság- és a teljesítménymenedzsment során” – mondta. 

„A biometrikus jelek követésével jobb rálátásunk lesz valós időben a csapattagokra és a versenyzőkre, ezen felül az orvosi csapatok is kulcsfontosságú adatokat kaphatnak a pilóták állapotáról egy esetleges agyrázkódás vagy komoly agyat ért hatás esetén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!