Ricciardo soha nem akar úgy belemerülni a részletekbe, mint a McLarennél - F1VILÁG.HU

Ricciardo soha nem akar úgy belemerülni a részletekbe, mint a McLarennél

HIRDETÉS
Az AlphaTauri rutinos versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, soha többé nem szeretne olyan részletességgel belemélyedni vezetési stílusának elemzésébe, mint az elmúlt két idényben, a McLarennél.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 22: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Scuderia AlphaTauri AT04 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 22, 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by Francois Nel/Getty Images)

Ricciardo 2021-re a Renault-tól szerződött át a wokingi istállóhoz, és bár szerzett egy győzelmet a csapattal, alapvetően kijelenthető, hogy a várakozásokon alul teljesített, képtelen volt ugyanis jó teljesítményt nyújtani a McLaren autójával. A felek olyannyira elégedetlenek voltak a teljesítménnyel, hogy végül úgy döntöttek, külön utakon folytatják. Ricciardo kezdetben nem is talált helyet magának az idei mezőnyben, a Magyar Nagydíjtól kezdődően azonban már az egyik AlphaTaurit vezetheti, miután átvehette Nyck de Vries helyét az olasz kiscsapatnál.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke néhány hete arról beszélt, amikor Ricciardo először beült a szimulátorukba tavaly év végén, egész egyszerűen „felismerhetetlen” volt, az ausztrál ugyanis kényszeredetten próbált változtatni vezetési stílusán az elmúlt két évben.

Ricciardót nemrég arról faggatták, miután beült az AlphaTauriba, újra olyan mélyre kellett-e ásnia a vezetési stílusával kapcsolatban, hogy felvegye a ritmust, mint a McLarennél.

„Soha nem szeretnék újra ennyire belemerülni a dologba. Azt hiszem, már a McLarennél töltött első évemben, a nyári szünetben is megtanultam, hogy talán túl sok volt. Változtatnunk kellett egy kicsit a hozzáálláson” – mondta az ausztrál versenyző.

„Mindenki érdeke volt az, hogy megpróbáljuk működésre bírni a dolgokat, de úgy éreztem, hogy rá kellett jönnöm, nem működik. Utólag is még azt gondolom, hogy túl sokat tettünk – de ez talán más versenyzőnél működik, szóval ez van.”

Ricciardo azt mondja, pontosan tudja, várnak még rá kihívások az AlphaTaurival, ám úgy érzi, ösztönösen tudja vezetni a csapat idei, AT04-es versenyautóját.

„Már az első körben azt éreztem, hogy olyan visszajelzést kapok az autótól, amilyet várok, vagy amilyet szeretek, ez pedig fontos volt” – magyarázta a rutinos versenyző a Motorsport.com azzal kapcsolatos kérdésére, hogy az AlphaTauri idei autója mennyiben tér el korábbi McLarenjétől.

„Talán fogok találni olyan dolgokat, amiken még dolgoznom kell, szóval számítok azért kihívásokra. De az első benyomás az, hogy egy kicsit ismerősebb érzéseket ad. Ez is fontos volt, mert abban bíztam, hogy valami ilyesmit érzek majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!