Ricciardo: Szerencse, hogy nem 4 hét múlva van a Magyar Nagydíj - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Szerencse, hogy nem 4 hét múlva van a Magyar Nagydíj

HIRDETÉS
Egy autómeghibásodást sokkal könnyebb feldolgozni, mint egy versenyzői hibát, feltéve, hogy gyorsan következik egy új verseny, mint most, a Magyar Nagydíj – véli Daniel Ricciardo, a Renault pilótája.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team.
Hungarian Grand Prix, Thursday 1st August 2019. Budapest, Hungary.

Ricciardo múlt hétvégén, a Német Nagydíjon kipufogóprobléma miatt feladni kényszerült a versenyt, így nem tudott részt venni az izgalmas csatában, amiben például csapattársa, Nico Hülkenberg az élmezőnybe küzdötte fel magát. A német pilóta azonban végül a falnak csapta autóját és kiesett a versenyből, így a Renault számára rendkívül keserűen ért véget a hétvége: pontok nélkül zárták az ígéretesnek tűnő futamot. 

Ricciardo csütörtökön az F1VILÁG.hu kérdésére elmondta, egy versenyző számára a kiesést két dolog enyhíti: ha nem ő hibázik, hanem az autóval van probléma, és ha rögtön utána új verseny következik. 

„Múlt hétvégén az segített, hogy tudtam, 7 napon belül újra próbálkozhatok” – válaszolta az ausztrál pilóta. „Ez segít. Ha 4 hét szünet lett volna utána, akkor kicsit csalódottabb lettem volna. Tudtam, hogy gyorsan kapok majd egy új esélyt, és ez elég volt ahhoz, hogy pozitív maradjak.” 

„Ha a dolgok rajtam kívül állnak, mint a meghibásodás, akkor nem tehetek sokat. Ha az én hibám lett volna, akkor sokáig mérges lennék, mert elemezném, hogy mi történt. Akkor 1 vagy 2 nap lenne, mire megérteném, hogy mit lehetett volna jobban. De ha az autóval van probléma, akkor mérges lehetek estig vagy másnap reggelig, de aztán túl kell tennem magam rajta, és magamra kell koncentrálnom.”

A Renault versenyzője így kénytelen volt a képernyőn keresztül követni az eseményeket, de ez legalább élvezetes volt számára – elmondta, titokban szereti tv-ben nézni a Forma-1-et, de természetesen kevésbé, mint az autóban ülve… 

„Általában nagyon nehéz így nézni a futamot, de én szeretem nézni vasárnaponként” – mondta az ausztrál. „Mondjuk ezt nem így mondanám, nyilván mérges voltam, hogy nem vettem részt a versenyben, de jó volt nézőként, szurkolóként látni a futamot, ami nagyon izgalmas volt.”

Nem lehetett tudni, hogy mi történik a következő pillanatban, Nico második volt egy darabig, és azt gondoltuk egy ideig, hogy ez jó lesz. Kicsit irigykedtem, de örültem is a csapatnak, mert tudtam, hogy nagyon csalódottak voltak, amiért az én autóm meghibásodott, és gondoltam, hogy Nico majd boldoggá teszi őket.”

„De az egész verseny őrült volt, szóval kemény, kemény volt, de szurkolóként nagyon izgalmas is.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!