Ricciardo szerint a hiperlágy gumikkal lehet esélyük - F1VILÁG.HU

Ricciardo szerint a hiperlágy gumikkal lehet esélyük

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Nem szerepelt túl jól a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzésén Daniel Ricciardo, az ausztrál azonban abban bízik, az alternatív taktikával lesz esélyük előrébb kerülni a vasárnapi versenyen.

Miközben a Ferrari és a Mercedes versenyzői az ultralágy gumikkal rajtolnak majd Montrealban, a Red Bull pilótái, Max Verstappen és Daniel Ricciardo az időmérő második etapjában [Q2] a hiperlágy gumikkal érték el legjobb köreiket, így nekik ezekkel az abroncsokkal kell majd rajtolniuk.

Ricciardo a szombati kvalifikációt követően a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva elárulta, természetesen kissé csalódott, hogy csak a 6. rajtkockát szerezte meg, ám úgy érzi, minden tőle telhetőt megtett.

„Az, hogy a top 6 végén végeztem, nem túl kielégítő, de úgy érzem, sikerült nagy előrelépéseket tennünk” – mondta az idén két futamot nyerő ausztrál.

„Egész hétvégén küszködtünk, nem volt meg a ritmus, pénteken pedig volt néhány problémánk. Még a ma délelőtti edzés első felében is gondjaink voltak, de úgy érzem, sikerült összeraknunk a dolgokat az időmérőre.”

„Érzésre a köreim jobbak voltak a 6. helynél, és egy kicsit frusztráló, hogy a csoportunk végén fejeztem be az edzést, de azt gondolom, nem végeztem rossz munkát a rendelkezésemre álló eszközökkel. Persze lehetett volna jobb, de semmi keserűség nincs bennem, mert őszintén mondhatom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem ma.”

Arra a kérdésre, hogy támadni fognak-e a verseny első etapjában, és a gumikezelésük alapján bizakodóak-e, Ricciardo így felelt: „Igen, alapvetően azért döntöttünk a hiperlágy gumik mellett, mert úgy érezzük, jobban tudjuk kezelni a gumihelyzetet.”

„Habár Max minden edzésen gyors volt, úgy éreztük, a pole-ra nem igazán van esélyünk, szóval tudtuk, hogy lesznek autók, amiket talán meg kell előznünk a versenyen, főleg a futam elején. Ezért választottuk a hiperlágyakat, mert azok lehetőséget biztosíthatnak nekünk erre.”

„Úgy éreztük, ha ugyanúgy taktikázunk, ahogy a többiek, azzal csak belekényszerítjük magunkat egy kiszámítható vonatozásba. Ezért fogjuk megpróbálni, és nagyon reméljük, hogy működik majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!