Ricciardo szerint a McLaren a sötét ló 2015-ben

Daniel Ricciardo szerint titkos esélyesként várhatja a 2015-ös Forma-1-es szezont a McLaren csapata.


Daniel Ricciardo szerint titkos esélyesként várhatja a 2015-ös Forma-1-es szezont a McLaren csapata.

A wokingi gárda új motorpartnerrel, a Hondával vág neki az idei bajnokságnak, a Red Bull versenyzője, Ricciardo pedig úgy vélekedik, a McLaren bizony igencsak erős lehet az előttünk álló idényben.

„Arra számítok, hogy a Williams újra erős lesz, de a nagy kérdőjel a McLaren és a Honda fölött van” – mondta az ausztrál kedden.

„Izgatottan várom, mire lesznek képesek. Abszolút megvan bennük a potenciál ahhoz, hogy jól szerepeljenek. Mindenki arra lesz majd kíváncsi, mekkora előrelépésre voltak képesek és mit tudnak letenni az asztalra. Talán ők az a csapat, melyről a legnehezebb megmondani, hogy szerepelnek majd.”

„A Ferrarinak esélye van arra, hogy előrelépjen – tavaly alulteljesítettek, de talán nincsenek olyan erős jelei annak, hogy 1 másodpercet javulnak, míg a McLaren megfoghatja azt az 1 másodpercet, ha minden gördülékenyen megy a Hondával.”

„Senki sem tudja, mennyire lesz gyors a Honda, ezért is lesz annyira érdekes látni, hogy tényleg nagyon erősek lesznek-e, vagy inkább hátul kullognak majd.”

Ricciardo kifejtette, pontosan tisztában van azzal, hogy saját esélyei főképp azon múlnak majd, hogy a Red Bull motorpartnere, a Renault mennyit tudott javítani V6-os turbómotorján.

„Fantasztikus volt, hogy a Mercedes dominanciája ellenére három versenyt nyerhettem tavaly. Akár problémájuk volt, akár nem, mi jó helyen voltunk ahhoz, hogy kihasználjuk a lehetőséget.”

„Ha tehát meg tudjuk felezni a lemaradást, vagy legalább ilyen formában kezdjük a szezont, az már kezdetnek jó. És aztán a szezon előrehaladtával megpróbálunk egy kis nyomást helyezni rájuk – és megpróbálunk tökéletesek lenni, hogy amikor ők nem teljesítenek tökéletesen, le tudjunk csapni rájuk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!