Friss hírek

Ricciardo szerint a McLarennél való küszködése előnyt ad majd Piastrinak 2023-ban

A McLaren csapatától a tavalyi szezont követően kiebrudalt Daniel Ricciardo úgy gondolja, az elmúlt években látott küszködése „előnyt jelenthet” majd utódja, egyben honfitársa, Oscar Piastri számára a 2023-as Forma-1-es idényben.

Ricciardo két szezont töltött el a McLaren csapatánál, és bár a 2021-es Olasz Nagydíjon győzni is tudott, összességében nem olyan eredményeket ért el az istállónál, mint amilyenekre számítottak. Tavaly nyáron ezért közös megegyezéssel felbontották szerződésüket, azóta pedig az is kiderült, a rutinos ausztrál idén nem lesz ott az F1-es mezőnyben, a Red Bull munkáját segíti majd tartalékosként.

Helyére Oscar Piastri érkezik a McLarenhez – a fiatal ausztrál első Forma-1-es szezonjára készül majd. Az F1 Beyond the Grid című podcast műsorvezetője, Tom Clarkson nemrég arról kérdezte Ricciardót, milyen tanácsod adna honfitársának az F1-es debütálás előtt: „Szerintem csak hajtson ki és vezessen. Tudom, hogy ez elég laza válasznak tűnik, de egyszerűen csak menjen ki és vezessen.”

Hirdetés
 

„Tanuljon, mint egy szivacs, de vezessen. Ne helyezze túl magasra magának a mércét. Ha jobban teljesít annál, mint amit esetleg gondolt, az nagyszerű, de versenyről versenyre haladjon. Viszont amíg az ember tanul, és úgy érzi, hogy minden versenyen fejlődik, addig szerintem ez minden, amit kérhet magának.”

Ricciardo beszélt arról is, a kihívásokkal teli elmúlt pár év hasznos tudással ruházta fel a McLarent, amit fel tud majd használni a wokingi istálló a Piastrival való munka során.

„Azt gondolom, hogy még ha nem is sikerült jól eltalálni a dolgokat az én részemről, a McLaren szerintem rengeteget tanult a két közös évünkben, talán akkor is, amikor letértünk az útról, és egy kicsit elszúrtunk valamit. Ezt a tudást szerintem továbbítani tudják majd Oscar felé, és szerintem így is lesz.”

„Szeretném azt gondolni, hogy ebből a szempontból lesz egy kis előnyük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!