Ricciardo szerint Abu Dhabiban ismét nagyot guríthat az AlphaTauri - F1VILÁG.HU

Ricciardo szerint Abu Dhabiban ismét nagyot guríthat az AlphaTauri

HIRDETÉS
Daniel Ricciardo arra számít, a szezonzáró Forma-1-es hétvégén az AlphaTauri olyan formára lesz képes, amellyel akár a hetedik helyen álló Williamst is megelőzhetik.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 03: Daniel Ricciardo of Australia and Scuderia AlphaTauri prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 03, 2023 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202311031276 // Usage for editorial use only //

Az utóbbi négy versenyhétvégéből három alkalommal óriási formában versenyzett az AlphaTauri sereghajtó Forma-1-es csapata, amely az Austin, Mexikó, Brazília alkotta hármasán 16 pontot zsebelt be, így két pozíciót javított a konstruktőri tabellán. A múlt hétvégi Las Vegas-i fordulón azonban nem jött ki a lépés a csapatnak: Daniel Ricciardo a 14. pozícióban ért célba, Yuki Tsunoda pedig motorhibával kiesett. Ricciardo elárulta, a hűvös, alacsony tapadást nyújtó utcai aszfaltcsík fogott ki a csapaton.

„A verseny után, valamint ma is elemeztük a helyzetet” – fogalmazott a csütörtöki sajtónapon. „Azt hiszem, alapvetően értjük, mit nem sikerült eltalálnunk. Nehéz helyzet volt. Nyilván mindenki számára egy új utcai pályáról volt szó. Minden az aszfalton és a hőmérsékleten múlt. Nagy kihívást nyújtott megfelelően megdolgozni az abroncsokat, és ideális hőmérsékletre melegíteni azokat. Ezzel voltak problémáink. Azt éreztem, a többiekhez képest többet csúszkálok, ami miatt hátrányba kerültünk” – ismerte el.

Az utóbbi hetek javuló formájának köszönhetően az AlphaTauri az utolsó, tizedik helyről a nyolcadikra lépett előre a konstruktőri bajnokságon. Ahhoz, hogy az előttük hét ponttal vezető, hetedik helyet elfoglaló Williamst is elcsípjék, a szezonzáró hétvégén az év legjobb teljesítményét kell nyújtaniuk. Ricciardo szerint erre a „hétköznapibb” körülményeket kínáló Abu Dhabiban esélyük lesz.

„Abban bízok, hogy egy ilyen jellegű pályán ismét megmutatkozhat az utóbbi időszakban látott formánk. Én magabiztos vagyok” – fogalmazott a nyolcszoros futamgyőztes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!