Ricciardo szerint az ellenfelek idén komolyabban veszik majd az RB F1-es csapatát - F1VILÁG.HU

Ricciardo szerint az ellenfelek idén komolyabban veszik majd az RB F1-es csapatát

Daniel Ricciardo azt reméli, az RB Forma-1-es csapata 2024-ben rendszeresen a pontszerző helyeken harcolhat majd. Az ausztrál pilóta szerint idén az ellenfelek is komolyabban veszik majd őket.

A korábban Toro Rosso és AlphaTauri néven szereplő istálló az idei évben Visa Cash App RB néven folytatja a királykategóriában, a csapat pedig magyar idő szerint péntek reggel mutatta be új versenyautóját Las Vegasban.

A VCARB 01-es kódjelű versenygép már első ránézésre is számos megoldásában hasonlít a Red Bull tavalyi világverő modelljére, ami nem véletlen, hiszen a két istálló a technikai szabályok keretein belül a lehető legszorosabbra fűzte együttműködését. Daniel Ricciardo pedig abban bízik, a csapatot idén az ellenfelek is komolyan veszik majd.

„Én úgy érzem, hogy azok a csapatok vagy emberek, akik szerint eddig csak a Red Bull egyfajta juniorcsapata voltunk, komolyabban fognak venni bennünket” — mondta az ausztrál versenyző. „Azt hiszem, ez egy olyan év lesz, amikor tulajdonképpen a saját lábunkra állunk, és komoly partnereink lesznek a fedélzeten. És úgy gondolom, ez óriási előnyökkel jár nekünk csapatként.”

„A struktúra rengeteget változott, sok új szakember érkezett, és próbálunk felépíteni valamit, és nyilvánvalóan abban bízunk, hogy ez a középmezőny elejében való küzdelemhez is elég lesz.”

Ricciardo hozzátette, természetesen még korai arról beszélni, milyen teljesítményre lesznek képesek, az autó viszont első blikkre tetszik neki.

„Az alapján, amit láttam, király” — mondta a csapat új autójával kapcsolatban. „Természetesen a teljesítmény a prioritás, és látnunk kell még, hogyan teljesít a pályán. De jól festünk, és remélhetőleg mindenki másnak is tetszik az autó.”

A nyolcszoros F1-es futamgyőztes abban bízik, hogy rendszeresen pontszerző helyekért csatázhatnak majd idén.

„A középmezőny elején akarunk harcolni. Ha tehát rendre ott leszünk a Q3-ban és következetesen pontokat szerzünk, a top 10-ben végzünk, nem csupán egy furcsa versenyen, az remek lenne. Mert a következetesség az, ami igazán megmutatja, hogy kiismerted az autódat, és ez segíthet abban, hogy közelebb kerüljünk az elejéhez. A következetesség tehát az, amit szeretnék elérni idén.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!