Friss hírek

Ricciardo szerint biztatóak az eddigi jelek

Daniel Ricciardo, a Red Bull F1-es versenyzője a pénteki tapasztalatok alapján úgy gondolja, sikerülhet felzárkózniuk vasárnap a mezőny végéről indulva is.

A Red Bull pilótái motorcsere miatt a mezőny végéről indulnak majd az Orosz Nagydíj vasárnapi versenyén, ám mindketten izgatottan várják a futamot, hiszen a pénteki eredményeik alapján arra számítanak, hogy erős lesz az autójuk.

„Az autó rendben volt ma, nagyon élveztem a vezetést” – nyilatkozta Ricciardo. „Nagyon szórakoztató ez a pálya, és a tempónk is nagyon jó volt. Mivel nincs dőlése a pályának a kanyarokban, ez nem ad plusz tapadást – a hiperlágy abroncsok viszont ezt megadják, ami még inkább élvezetessé teszi a vezetést.”

„A hosszú etapunkon kissé forgalomba kerültünk, ami egy kicsit megadta azt az érzést, amire vasárnap is számíthatunk majd. Nem ezen a pályán a legkönnyebb az előzés, de a verseny biztosan szórakoztató lesz. Remélem, hogy kétkiállásos taktikák lesznek, mert különben kicsit kiszámítható lenne a verseny – örülök, hogy itt eléggé kopnak a gumik.”

Ricciardo – akárcsak csapattársa, Verstappen – arra számít, hogy az időmérőn nem fognak sokat körözni a pályán, azonban azt is hozzátette, hogy sok minden múlik majd a 3. szabaedzésen szerzett tapasztalataikon – csak ezután döntenek majd a stratégiájukról.

„Nagyon sokat köröztünk ma délután, és tudom, hogy rengeteg adatot gyűjtöttünk. Fontos lesz, hogy a harmadik szabadedzésen még teljesítsünk egy hosszú etapot, hogy teljesen felkészüljünk a versenyre. Oroszország sosem volt a legerősebb pályánk, de azért a mai jelek biztatóak voltak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!