Ricciardo szerint ma ez volt a maximum

A Red Bull versenyzői kissé csalódottak, amiért ekkora lemaradást tapasztaltak a Mercedeshez képest, valamint úgy érzik, az előttük álló Ferrarival és Williamsszel sem tudják egyelőre felvenni a versenyt.


A Red Bull versenyzői kissé csalódottak, amiért ekkora lemaradást tapasztaltak a Mercedeshez képest, valamint úgy érzik, az előttük álló Ferrarival és Williamsszel sem tudják egyelőre felvenni a versenyt.

Daniel Ricciardo a hetedik rajtkockát szerezte meg Valtteri Bottas között, és úgy gondolja, hogy jelenleg az a feladatuk, hogy a lemaradásukat csökkentsék, így nem cél sem a pole pozíció, sem a győzelem.

“Általában nincsenek előzetes elvárásaim, de a számításaink változtak, hogy tudjuk, a Mercedesnek 2 másodperc előnye van.”

“A jelenlegi állás szerint nem reális elvárás a pole pozíció, vagy az, hogy holnap a győzelemért harcoljunk.”

Az ausztrál versenyző bízik benne, hogy az autó vezethetőségén is változtatni tudnak, ugyanis úgy érzi, hazai nagydíjhétvégéjén ezen a téren is gondokkal küzdenek.

“Figyelembe véve a hétvége eddigi eseményeit, azt hiszem, az időmérő határozottan jobb volt, de még mindig messze vagyunk onnan, ahol lennünk kellene.”

“A nyers lóerő tekintetében nem tudok számokról beszélni, de a vezethetőségről és az érzéseimről annyit, hogy vannak dolgok, amelyeken még csiszolni kellene, hogy könnyebbé váljon a vezetés.”

Ricciardo elmondta, úgy érzi, a mai napon elérték a lehető legjobb eredményt, és véleménye szerint teljesítmény szempontjából holnap sem tudnak sokkal közelebb kerülni a Ferrarihoz vagy a Williamshez.

“Úgy gondolom, az a reális, ahol ma állunk, ha a versenyen nem történik valami fordulat, akkor a nyers tempón nem tudunk sok mindent változtatni.”

Daniil Kvyat, a Red Bull újdonsült versenyzője elmondta, tavalyi autóját úgy ismerte, mint a tenyerét, azonban jelenleg még van mit tanulni aa 2015-ös versenygépéről.

“A Toro Rossót kívül-belül jól ismertem. Ma bebizonyosodott, hogy ezzel az autóval nincs még meg a kölcsönösség: valamit várok tőle, és teljesen mást ad vissza.”

A fiatal pilóta hisz benne, hogy hamarosan előrelépéseket tudnak tenni, azonban ma csapattársa, Ricciardo eredménye mutatja, hogy hol állnak a többiekhez képest.

“Az autó lehetőségei azonban adottak és meg tudjuk csinálni. Ma Daniel többé-kevésbé kihozta belőle a maximumot.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!