Friss hírek

Ricciardo szerint marad a Red Bull 2016-ra

Daniel Ricciardo arra számít, csapata, a Red Bull a fenyegetőzések ellenére 2016-ban is tagja lesz a Forma-1 mezőnyének.


Daniel Ricciardo arra számít, csapata, a Red Bull a fenyegetőzések ellenére 2016-ban is tagja lesz a Forma-1 mezőnyének.

Dietrich Mateschitz, az energiaital-gyárosok tulajdonosa több alkalommal kijelentette, ha nem sikerül versenyképes motort szerezniük a következő szezonra, inkább kivonja csapatait a száguldó cirkuszból.

Hirdetés
 

A Red Bull helyzet igencsak kilátástalannak tűnik, a Mercedes részéről ugyanis többször kijelentették, eszük ágában sincs motort adni az osztrák istállónak, míg a Ferrari is csupán az idei erőforrást lenne hajlandó átnyújtani riválisának.

Ennek ellenére Daniel Ricciardo nem aggódik – bízik abban, a Milton Keynes-i istálló jövőre is tagja lesz a Forma-1 mezőnyének.

„Nem félek, inkább bízom” – mondta a háromszoros futamgyőztes az Autosportnak a minap.

„A csapat versenyezni akar, versenyképesek akarunk lenni. Nekik kell dönteniük erről. A Red Bull és a Toro Rosso ott akar lenni a rajtrácson jövőre is – a Forma-1 érdeke is ez.”

„Csak 20 autónk van jelenleg, szóval jót tesz a sportnak, ha mi maradunk és versenyképesek leszünk. Ezért is hiszem azt, hogy ott leszünk a rajtrácson 2016-ban.”

Ricciardo azt mondja, ha egy erős motort kapnának a következő szezonban, újra a győzelmekért harcolhatnának.

„Szingapúrban bizonyítottuk, hogy nagyon jó autónk van. Ha sikerülne szereznünk még némi lóerőt, akkor még előrébb kerülnénk a rajtrácson. Mi ezt akarjuk, versenytársainknak pedig élvezniük kellene ezt a kihívást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!