Friss hírek

Ricciardo szerint megérzi a büntetést a Red Bull, ám így is nyerhet 2023-ban

Meg fogja érezni a Red Bull Forma-1-es csapata azt a büntetést, amit a költségvetési szabályok 2021-es megszegése miatt szegtek ki rá, Daniel Ricciardo szerint azonban az istálló így is ütőképes lehet a következő idényben.

A Red Bull a költségplafon átlépése miatt 7 millió dolláros pénzbírságot kapott, valamint 10 százalékkal kevesebb szélcsatornás tesztet hajthat végre 12 hónapon át. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint ez körönként akár fél másodperces veszteséget is okozhat nekik 2023-ban.

A Red Bullhoz tartalékversenyzőként visszatérő Daniel Ricciardo szerint érezhető lesz a büntetés a csapat számára, ám úgy gondolja, az osztrák istálló elég erős helyzetben van ahhoz, hogy így is boldoguljon.

Hirdetés
 

„Azt nem mondhatjuk, hogy nem fog fájni, mert amikor az ember a Forma-1-ről beszél, minden apró dolog számít” – mondta az ausztrál az F1 Beyond The Grid című podcastjében. „Mindenki az utolsó kis… nem azt mondom, hogy centiméterekre hajt, inkább milliméterekre. Szóval 10 százalék az egy komoly szám.”

„De a Red Bull nyilván jó helyzetben van, nagyon jó autóval rendelkezik, szóval feltételezhetjük, hogy eleget tanultak erről az autóról, hogy a következő szezonban is versenyképes autóval álljanak elő. És ha még így is nyernek 2023-ban, mondhatják azt, hogy ’nos, lehetnénk 10 százalékkal jobbak is’, vagy ilyesmi.”

Ricciardo szerint a büntetés extra motivációt jelenthet a csapatnak.

„Nem a semmiről beszélünk. Határozottan nem a semmiről. De jó néhány embert ismerek a csapatból, és tudom, hogy milyenek, szóval ez a dolog biztosan még jobban motiválni fogja őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!