Ricciardo szerint megérzi a büntetést a Red Bull, ám így is nyerhet 2023-ban - F1VILÁG.HU

Ricciardo szerint megérzi a büntetést a Red Bull, ám így is nyerhet 2023-ban

HIRDETÉS
Meg fogja érezni a Red Bull Forma-1-es csapata azt a büntetést, amit a költségvetési szabályok 2021-es megszegése miatt szegtek ki rá, Daniel Ricciardo szerint azonban az istálló így is ütőképes lehet a következő idényben.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 18: Liam Lawson of New Zealand driving the (36) Oracle Red Bull Racing RB18 stops in the Pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 18, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull a költségplafon átlépése miatt 7 millió dolláros pénzbírságot kapott, valamint 10 százalékkal kevesebb szélcsatornás tesztet hajthat végre 12 hónapon át. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint ez körönként akár fél másodperces veszteséget is okozhat nekik 2023-ban.

A Red Bullhoz tartalékversenyzőként visszatérő Daniel Ricciardo szerint érezhető lesz a büntetés a csapat számára, ám úgy gondolja, az osztrák istálló elég erős helyzetben van ahhoz, hogy így is boldoguljon.

„Azt nem mondhatjuk, hogy nem fog fájni, mert amikor az ember a Forma-1-ről beszél, minden apró dolog számít” – mondta az ausztrál az F1 Beyond The Grid című podcastjében. „Mindenki az utolsó kis… nem azt mondom, hogy centiméterekre hajt, inkább milliméterekre. Szóval 10 százalék az egy komoly szám.”

„De a Red Bull nyilván jó helyzetben van, nagyon jó autóval rendelkezik, szóval feltételezhetjük, hogy eleget tanultak erről az autóról, hogy a következő szezonban is versenyképes autóval álljanak elő. És ha még így is nyernek 2023-ban, mondhatják azt, hogy ’nos, lehetnénk 10 százalékkal jobbak is’, vagy ilyesmi.”

Ricciardo szerint a büntetés extra motivációt jelenthet a csapatnak.

„Nem a semmiről beszélünk. Határozottan nem a semmiről. De jó néhány embert ismerek a csapatból, és tudom, hogy milyenek, szóval ez a dolog biztosan még jobban motiválni fogja őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!