Friss hírek

Ricciardo szerint túl sok volt a leszorítóerő az autóján

Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo szerint komoly dilemma előtt áll a Red Bull Forma-1-es csapata azt illetően, hogy milyen leszorítóerő-szinttel küldje pályára versenyautóit a Japán Nagydíjon, Szuzukában.

Azok után, hogy Max Verstappen megnyerte a múlt hétvégi Maláj Nagydíjat, a Red Bull a szuzukai nyitónapon is a Mercedesszel és a Ferrarival egy csoportban találta magát az élen: a száraz nyitóedzésen Ricciardo 3., Verstappen pedig 6. lett.

Ricciardo viszont azt mondja, pénteken talán egy kicsit sok leszorítóerővel köröztek, így át kell gondolni, hogy milyen beállításokkal folytatják szereplésüket hétvégén.

„A tempónk egészen jó volt, de jobb kompromisszumot kell találnunk a leszorítóerő-szinteket tekintve” – fogalmazott az ausztrál.

„Meglehetősen közel voltunk a Mercedeshez és a Ferrarihoz, szóval nem volt olyan rossz napunk. Viszont tudjuk, hogy ők mindig sokkal gyorsabbak tudnak lenni, szóval szükségünk lesz még néhány tizedre, ha harcolni akarunk velük vasárnap, száraz pályán.”

„Azt hiszem, túl sokat veszítünk az egyenesekben, és nem gondolom úgy, hogy ez csak a motor miatt volt. Úgy tűnt, több leszorítóerő van az autón, mint kellene, szóval meg kell vizsgálnunk, hogy ezek-e a legjobb beállítások, vagy egy jobb kompromisszumra lesz-e szükségünk a kanyarok és az egyenesek között.”

„Vasárnap minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, de remélhetőleg olyan helyzetben vagyunk, hogy legalább a dobogóért harcolhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!