Ricciardo szerződése 3 évre szól, ez elég időt ad neki és a McLarennek - F1VILÁG.HU

Ricciardo szerződése 3 évre szól, ez elég időt ad neki és a McLarennek

2023 végéig biztosan a McLaren csapatát erősíti majd Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző idén csatlakozott a wokingiakhoz, akikkel nagy célokat tűzött ki maga elé.

Ricciardo többszörös futamgyőztesként szerződött 2019-ben a Renault-hoz, a francia istállónál azonban mindössze két szezont húzott le, idén ugyanis már Carlos Sainz helyett versenyezhet a McLarennél.

A patinás brit istálló szeretne visszatérni a győztesek útjára, idén pedig már a Mercedes erőforrásait használja a Forma-1-ben.

Ricciardo az új versenyautó bemutatóján azt is elárulta, a McLarennel kötött szerződése 3 évre szól.

„3 évről van szó, ez határozottan elég idő arra, hogy beinduljanak a dolgok” – mondta az ausztrál. „Nyilvánvalóan érzem, hogy a csapat is lendületben van most. És nemcsak az eredményekre gondolok most, hanem a stabilitásra és az infrastruktúrára is.”

Ricciardo egyébként korábban már tárgyalt a Renault-val, akkor azonban nemet mondott a wokingiak ajánlatára, és inkább a Renault-t választotta. A rutinos versenyző azt mondja, ami igazán meggyőzte most, hogy a csapat nemrég olyan kulcsembereket szerződtetett, mint Andreas Seidl csapatfőnök, vagy James Key technikai igazgató.

„Amikor pár éve, még 2018-ban tárgyaltam a McLarennel, Andreas még nem volt ott, mint ahogy James Key sem. Nemcsak az eredmények nem voltak meg a pályán, de még próbálták kialakítani a saját infrastruktúrájukat.”

„Azt gondolom, mostanra ez kialakult. Andreas komoly érték a csapat számára. Zaktől most lehet, hogy kapok egyet, mondván, hogy ’most többet kell majd fizetnem neki’! De a viccet félretéve, Andreas szerintem tényleg segít helyes irányba kormányozni a hajót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!