Friss hírek

Ricciardo szomorú, de azt mondja, eljött az ideje a távozásnak

2019-ben már a Renault színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását Daniel Ricciardo – az ausztrál azt mondja, „szomorúan” távozik a Red Bulltól, de úgy érzi, a legjobbkor döntött a váltás mellett.

Ricciardo 2014 óta versenyez a Red Bull Racingnél, és bár sokáig úgy tűnt, meghosszabbítja idén lejáró szerződését, végül a héten bejelentette, távozik a csapattól, és 2019-ben már Nico Hülkenberg csapattársaként a Renault-nál folytatja.

„A hír kikerült, és igaz” – fogalmazott Ricciardo a közösségi médiában közzétett videóüzenetében.

„Messze ez volt a legnehezebb döntés, amit meg kellett hoznom versenyzői pályafutásom során – sőt, 29 éve vagyok ezen a földön, és valójában ez volt életem legnehezebb döntése. Szomorú vagyok, hogy távozom, ez kétségtelen. Izgatottan várom az új kihívásokat a Renault-nál, de mégiscsak 10 évet töltöttem el a Red Bullnál.”

„2008-ban már benne voltam a juniorprogramjukban, fantasztikus emlékeket őrzök – olyanokat, melyekért mindig hálás leszek, és soha nem felejtem el.”

„Személy szerint úgy éreztem, jót tenne, ha továbbállnék, és újrakezdjem valahol máshol – szerintem ez jót fog tenni nekem.”

Ricciardo idén Kínában és Monacóban is nyerni tudott, jelenleg a tabella 5. helyét foglalja el. Idén még 8 futam hátravan a bajnokságból, Ricciardo pedig szeretne méltó módon búcsúzni jelenlegi csapatától.

„Izgatott vagyok amiatt, ami rám vár a Renault-nál, de szeretnék köszönetet mondani a Red Bull Racingnek és a Red Bullnak mindenért, amit értem tettek. Igazán nagyra értékelem teljes szívemből, és van még 9 versenyünk arra, hogy szétrúgjuk a többiek hátsóját, szóval hajrá!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!