Friss hírek

Ricciardo: Szürreális, hogy megvan a második dobogó is!

Idei második dobogós eredményét is megszerezte vasárnap a Renault Forma-1-es csapatának rutinos pilótája, Daniel Ricciardo. Az ausztrál a két Mercedes mögött a 3. helyen ért célba, és ezúttal a cipőből ivás sem maradt el a dobogón!

Sokáig úgy tűnt, Ricciardo legfeljebb az 5. helyen érhet célba az Emilia Romagna Nagydíjon, a verseny hajrájában azonban Max Verstappen a 2. helyen haladva defektet kapott és kiesett.

Ricciardo ezzel már nyert is egy pozíciót, majd a Racing Point versenyzője, Sergio Perez a bokszba hajtott friss gumikért. A Renault ausztrálja így előre került a 3. helyre, ezt a pozíciót pedig – ha nehezen is, de – meg tudta őrizni a leintésig!

„Három versenyen ez a második dobogóm, de ugyanolyan izgatott vagyok, mint amennyire a Nürburgringen voltam!” – mondta Ricciardo a remek verseny után.

„Ez egy kicsit váratlanabb volt. Durván 15 körrel a vége előtt még az 5. helyen voltunk, és aztán Maxnak problémája támadt, ami miatt beküldték a biztonsági autót, és így a 4. helyre kerültem.”

„Aztán Sergio kiállt a bokszba, ekkor pedig már mosolyogtam, mert úgy voltam vele, hogy ’ezzel megkaptam a 3. helyet’. És tudtam, hogy ezekkel a kemény gumikkal trükkös lesz az újraindítás, de nagyon örültem, hogy a végéig harcolni tudtam!”

„A pályán elfoglalt pozíció természetesen nagyon fontos itt, szóval szerintem én is a csapat is úgy voltunk vele, hogy kint akartunk maradni, ki akartunk tartani. A fenyegetést a végén Daniil [Kvyat] jelentette, és ez igazán meglepő volt.”

„Nem igazán tudtam, honnan jött, de azt mondták, lágyon van, és erős tempót diktál. De kitartottam, és nagyon-nagyon boldog vagyok.”

„Ami azt illeti, teljesen szürreális volt! Az, hogy az első után ilyen gyorsan meglett a második, fantasztikus!”

A dobogós eredménynek hála a Renault feljött a konstruktőri pontverseny 3. helyére, míg Ricciardo az előkelő 4. pozíciót foglalja el az egyéni tabellán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!