Ricciardo tagadja, hogy megfutamodott - F1VILÁG.HU

Ricciardo tagadja, hogy megfutamodott

HIRDETÉS
A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo állítja, nem „futott el” a Max Verstappennel való küzdelem elől azzal, hogy elhagyta a Red Bull Forma-1-es csapatát. Korábbi főnöke, Christian Horner viszont így gondolja.
Fotó: Renault

Hamarosan a Netflixen debütál egy, a Forma-1 hátterét bemutató sorozat, melyben a készítők a 2018-as szezon eseményeit veszik górcső alá.

Ennek egyik epizódjában beszél Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke arról, egyáltalán nincs meggyőződve arról, hogy Ricciardo jó döntést hozott-e karrierje szempontjából.

A Telegraph című brit lap szerint Horner azt mondta: „Az én feltételezésem az, hogy elfut a harc elől.”

Ricciardo és Verstappen jó kapcsolatot ápoltak a Red Bullnál, előbbi versenyző azonban elárulta, nem volt egyszerű kezelni az olyan helyzeteket, mint például a tavalyi Azeri Nagydíjon történt ütközésüket, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy távozott a csapattól.

A minap egy interjúban az ausztrált megkérdezték Horner véleményéről is – Ricciardo pedig állítja, nem futott el a harc elől.

„Először is értem, hogy egyesek ezt akarják hinni, vagy ezt akarják mondani – meggyőződésem, hogy nem ő az egyetlen, aki ezen a véleményen van” – fogalmazott.

„Mindenkinek van véleménye. Ez sem a semmiből jött elő. De nyilvánvalóan a válaszom az, hogy nem, nem igaz. Én imádom a jó harcokat.”

„Sokkal inkább rólam és Maxról volt itt szó. Sok dolog miatt rólam. Az egyik, amit már elmondtam néhányszor, és szerintem vannak, akik megértik, hogy már öt éve voltam a Red Bullnál. Nyertek korábban négy világbajnoki címet, én pedig rögtön ezután csatlakoztam hozzájuk. A célom pedig onnantól kezdve az volt, hogy megnyerjem velük a világbajnokságot, hittem, hogy ez megtörténik.”

„De nem jött össze, és még csak közel sem kerültünk egyszer sem. De nincsenek keserű érzéseim emiatt, ez történt…”

Hirdetés

Ricciardo elárulta, bár a Renault az elmúlt években nem volt ellenfele a topcsapatoknak, úgy érezte, nagyobb hibát követne el azzal, ha a Honda-motorokra váltó Red Bullnál maradna.

„Az arra vonatkozó képességeim, hogy túlzottan frusztrálttá váljak ebben a környezetben, túlságosan magas volt, és nem akartam boldogtalan, keserű ember lenni, nem akartam, hogy mindig az kerüljön szóba, hogy „mi lehetett volna”, vagy „bárcsak 2013-ban csatlakoztam volna a Red Bullhoz”.

„Szóval nem Max miatt történt. De megértem, hogy egyesek ezt gondolják.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!