Ricciardo: Tanulni fogok a hétvégi hibámból

A Toro Rosso istálló versenyzője, Daniel Ricciardo leszögezte, tanulni fog abból a hibából, amit a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon elkövetett.


A Toro Rosso istálló versenyzője, Daniel Ricciardo leszögezte, tanulni fog abból a hibából, amit a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon elkövetett.

Az ausztrál tehetség – aki jövőre már az energiaital-gyárosok nagycsapatánál, a Red Bull Racingnél bizonyíthat – a kiválónak mondható kilencedik rajtkockát szerezte meg a szingapúri időmérőn, a vasárnapi futamot azonban gyakorlatilag végigszenvedte.

Már a rajtnál rengeteg pozíciót veszített, később pedig belehajszolta magát egy olyan hibába, mely a versenye végét jelentette.

„A baleset az én hibámból következett be, megpróbáltam visszanyerni azt, amit korábban elveszítettem” – vallotta be Ricciardo.

„A rajtnál olyan volt, mintha az autóm egyszerűen nem akarna elmozdulni a rajtrácsról. Nagyon frusztráló volt, hogy rögtön az elején ennyi pozíciót veszítettem. Azt hiszem, öt helyet is visszaestem a kilencedik pozícióból, így csak tizennegyedik voltam. Szóval onnantól kezdve vissza kellet kapaszkodnom, megpróbáltam a tőlem telhető legjobbat nyújtani.”

Ricciardo hozzátette, bízott abban, hogy sikerül előreküzdenie magát, ám végül túl agresszíven próbálkozott. Az ausztrál fogadkozik, állítása szerint tanulni fog a szingapúri hibából.

„A második etap során a mérnököm a fülemre szólt a rádión, hogy a tempó jó, nyomjam tovább. Tudtam, hogy a tempó tekintetében nem vagyunk olyan rosszak, de talán túl keményen próbálkoztam, és elkövettem egy hibát.”

„Egy nagyon finom kanyarról van szó, nincs bukótér, és túl mélyet fékeztem előtte. Aztán még keményebben ráléptem a fékre, blokkoltak a kerekek, és végül a falban kötöttem ki. Nem szoktam hozzá, hogy ilyen hibákat követek el. Tanulni fogok belőle!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!