Ricciardo tárgyalt arról, hogy Leclerc csapattársa legyen a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Ricciardo tárgyalt arról, hogy Leclerc csapattársa legyen a Ferrarinál

HIRDETÉS
A jelenleg a Visa Cash App RB versenyzőjeként tevékenykedő Daniel Ricciardo elárulta, annak idején egyeztetéseket folytatott a Ferrarival arról, hogy ő legyen Charles Leclerc csapattársa az olasz istállónál.
Daniel Ricciardo, Visa Cash App RB

Ricciardo azt követően vált esélyessé a maranellói gárda ülésére, hogy az olasz csapat nem hosszabbította meg Sebastian Vettel szerződését 2020-ban. A Ferrari aztán végül Carlos Sainzot igazolta le, míg Ricciardo a McLarenhez került 2021-ben — elmondása szerint azonban voltak egyeztetések arról, hogy ő legyen Charles Leclerc csapattársa.

„Voltak egyeztetések, de soha nem jutottunk el odáig, hogy ‘itt a szerződés, aláírod?’. Soha nem jutott el a dolog eddig a pontig” — mondta az ausztrál versenyző. „Szóval soha nem jutott közel az egész ahhoz, hogy a kezeimben lett volna, és kétségkívül részt vettem néhány egyeztetésben. Eljutott ez az első szintre, de a másodikra vagy harmadikra soha.”

Ricciardónak egyébként van olasz kötődése, hiszen édesapja Olaszországban született — elmondása szerint azonban mindig törekedett arra, hogy a csapatváltások során ne foglalkozzon túlzottan egy adott istálló hagyományaival.

„Soha nem volt őrülten közel — mivel ők is topcsapat voltak, akkoriban én is rajtuk tartottam a szememet. Soha nem akartam mindent arra feltenni, hogy ‘ó, lenyűgöző lenne Ferrari-pilótának lenni egy nap’. Sokkal egyszerűbb megközelítésem volt — ha bejön, ha az időzítés megfelelő, talán összejön. De nem tettem fel mindent erre.”

„Elvégre egy nagy presztízsű csapatról van szó, viszont ugyanolyan versenycsapat, mint bármelyik másik. Próbálok nem sok súlyt adni minden másnak, ami ezzel jár.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!