Ricciardo tempóját Neymar is megcsodálta pénteken - F1VILÁG.HU

Ricciardo tempóját Neymar is megcsodálta pénteken

HIRDETÉS

Daniel Ricciardo elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének második napja. Az ausztrál versenyzőt Kimi Räikkönen és Felipe Massa követte a második, illetve harmadik helyen.


Daniel Ricciardo elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének második napja. Az ausztrál versenyzőt Kimi Räikkönen és Felipe Massa követte a második, illetve harmadik helyen.

Bár a bokszutcában megálló autója miatt délelőtt elő kellett venni miatta a piros zászlókat is, Ricciardo végül a nap legszorgalmasabb versenyzőjeként végzett az élen: 143 kört tett meg pénteken, legjobb idejét (1 perc 24,574 másodperc) pedig még délelőtt futotta meg a Pirelli lágy keverékű abroncsaival.

Az ausztrál mögött Kimi Räikkönen végzett a második pozícióban: a Ferrari finn világbajnoka szintén még délelőtt érte el mai legjobb köridejét, mely mindössze 1 századmásodperccel marad el Ricciardo elsőséget érő köridejétől. Räikkönen szintén a lágy gumikkal futotta mai legjobbját.

Az ebédszünet után Felipe Massának sikerült javítania, ő végül Sergio Pérezt és a 2014-es Force Indiát megelőzve harmadikként zárt a napot.

Miután csütörtökön csak 11 kört tudott megtenni betegsége miatt, Lewis Hamilton ma újra autóba ült: délutánra átvette a volánt csapattársától, Nico Rosbergtől, és végül ötödik lett a német előtt. Bár csak fél napot töltött az autóban, a címvédő összesen 89 kört tett meg a katalán ringen.

Fernando Alonso és a McLaren eddigi legjobb tesztnapját tudhatja maga mögött az idei előszezonban: a spanyol világbajnok 59-szer ment körbe a barcelonai aszfaltcsíkon, noha a wokingi gárdánál tartottak attól, ismét felütik majd fejüket azok a Honda-motorral kapcsolatos problémák, melyek tegnap hátráltatták Jenson Buttont.

A Lotus idei autóját első ízben próbálhatta ki az istálló tartalékversenyzője, Jolyon Palmer. A GP2-es sorozat tavalyi bajnoka nyolcadik lett végül, megelőzve a sauberes Marcus Ericssont, aki az edzésnap vége felé autójával leparkolt a pályán, emiatt pedig előkerültek a piros zászlók.

Carlos Sainz miatt szintén meg kellett egyszer szakítani a körözést, ő a 9-es kanyarban csúszott a kavicságyba délután. Kereken 100 megtett körrel végül tizedikként zárt a spanyol újonc.

Pénteken, Barcelonában egyébként ma tiszteletét tette a Barcelona labdarúgócsapatának sztárja, Neymar is.

A csapatok hétvégén tovább folytatják majd a felkészülést az új szezonra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!