Ricciardo több időt akar eltölteni csapatával - F1VILÁG.HU

Ricciardo több időt akar eltölteni csapatával

HIRDETÉS
Több időt fog eltölteni a téli időszakban a Renault gyárában Daniel Ricciardo, hogy a lehető legjobban felkészülhessen a 2020-as szezon kihívásaira.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team.
German Grand Prix, Friday 26th July 2019. Hockenheim, Germany.

Az ausztrál versenyző tavaly szerződött át az enstone-i istállóhoz a Red Bulltól, az első idény azonban nehezen alakult számukra: Ricciardo az összetett pontverseny 9. helyén zárt, idén azonban már a dobogós helyekért szeretne harcba szállni a Renault-val.

„Nyilván pihenni is fogok, mert szerintem mindenkire ráfér. Akár van tennivaló, akár nincs, szerintem fontos, hogy mindenki kikapcsoljon egy kicsit” – nyilatkozta a rutinos versenyző. „Mert eljön az a pont, amikor túlhajszolod magad, emiatt pedig végül alulteljesítesz, és már nem produktív az, amit csinálsz.”

„Ami 2020-at illeti, van néhány ötletem, hogy miben lehetnék jobb. Úgy érzem, szépen beilleszkedtem a Renault csapatába, de visszatekintve mindig azt gondolom, hogy ’tudok ennél többet’.”

„Szeretnék egy kicsit többet jelen lenni, mielőtt elkezdődik a szezon és a tesztelés, és van pár elképzelésem arra vonatkozóan is, hogy mit tudnánk közösen csinálni a csapattal, hogy formába lendüljünk. Nemcsak technikai szempontból, hanem a csapategységet tekintve is. Úgy akarok megérkezni Barcelonába, hogy már elkaptunk valamilyen fonalat, még mielőtt az idény egyáltalán elkezdődne.”

„Nevezhetjük ezt csapatépítésnek, vagy valamilyen egyéb tevékenységnek. Ami a lényeg, hogy szeretnék időt tölteni a csapattal. Akár a versenypályán kívül is. A pályán sokszor még Cyrilnek [Abiteboul] is csak odaköszönök, mert annyira elfoglaltak vagyunk. Szóval a pályán nem nagyon tudunk értékes időt eltölteni ilyen tekintetben.”

„Úgy érzem, a következő szintre kell emelnünk a kapcsolatunkat, és eltávolodni a pályától egy kicsit jó dolog. És ha a srácok is jobban megismerik egymást, keményebben akarnak majd dolgozni egymásért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!