Ricciardo úgy érzi, a Red Bull befoghatja a Mercedest

Daniel Ricciardo biztos abban, hogy a Red Bull közelebb kerülhet a Mercedeshez az idei szezonban, ugyanis a világbajnok alakulat már nagyon közel van a maximumhoz, amit a jelenlegi szabályok betartásával el lehet érni a Forma-1-ben.


Daniel Ricciardo biztos abban, hogy a Red Bull közelebb kerülhet a Mercedeshez az idei szezonban, ugyanis a világbajnok alakulat már nagyon közel van a maximumhoz, amit a jelenlegi szabályok betartásával el lehet érni a Forma-1-ben.

A Mercedes mindenkinél jobban készült fel a tavalyi bajnokságra, mikor bevezetésre került az új motorformula a sportban, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy 16 futamgyőzelmet aratott, miközben legnagyobb riválisa, a Red Bull csak három elsőséget könyvelhetett el.

Az energiaital-gyárosok téli felkészülését nagyban hátráltatták a Renault megbízhatósági problémái, azonban Ricciardo szerint idén más lesz a helyzet, és előrébb tudnak lépni, miközben a Mercedes képtelen lesz nagyot dobbantani, hiszen már elérték a maximumot, amit ki lehet hozni a szabályokból.

„Meggyőződésem, hogy csökkenteni tudjuk a különbséget” – mondta az ausztrál versenyző.

„Visszatekintve Melbourne-re, szinte az összes téli tesztet kihagytuk és így is a második helyen végeztünk, jóllehet kizártak, de ott voltunk az élen.”

„Természetesen a Mercedes továbbra is nagyon erős lesz, de már közel vannak az elérhető maximumhoz, miközben nekünk még komoly fejlődési lehetőségünk van.”

„Egy erős téli felkészülési időszakkal, ami elengedhetetlen, csökkenteni tudjuk majd a különbséget. Hiszem, hogy képesek leszünk erre.”

Annak ellenére, hogy az eredmények tekintetében felülmúlta csapattársát, mégis Vettel volt az irányító a csapatnál a tavalyi esztendőben, hatalmas tapasztalatának köszönhetően.

Idén azonban fordul a kocka, hiszen Ricciardo csapattársa a Toro Rosso tavalyi újonca, Daniil Kvyat lesz, így az ausztrálé lesz a főszerep, amire úgy érzi, fel van készülve.

„Egyértelműen nagyobb felelősséget érzek, hiszen én vagyok az öregfiú a csapatnál” – mondta. „Azzal, hogy a tavalyi évben kialakítottam egy jó kapcsolatot a körülöttem dolgozókkal, értékesebb visszajelzéseket tudok adni, és a nagyok is hallgatnak rám.”

„Nagyon elfoglalt leszek a téli időszak alatt, és annak érdekében, hogy a csapat minél jobban teljesítsen, minden tudásomat bele fogom adni és mindent meg fogok tenni, amit csak lehet.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!