Ricciardo úgy érzi, már saját erőből nyerhet a Red Bull - F1VILÁG.HU

Ricciardo úgy érzi, már saját erőből nyerhet a Red Bull

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo biztos benne, csapata képes lehet arra, hogy saját erőből újabb győzelmeket szerezzen a 2017-es idény hátralévő részében.

Az osztrák istálló igazán jó formát mutatott az elmúlt időszakban: Max Verstappen győzött Malajziában, Szuzukában pedig újra dobogón végeztek a Red Bullok.

Ricciardo azt mondja, mivel Austinban könnyebb lesz előzni, jobb esélyeik lehetnek hétvégén, hiszen a versenyen vissza tudják nyerni azt, amit az időmérőn elveszítenek a Mercedesszel és a Ferrarival szemben.

„Úgy tűnik, igen” – mondta Ricciardo a Motorsport.com-nak arra a kérdésre, hogy a Red Bull a győzelmet tűzheti-e ki célul minden hátralévő versenyen.

„A versenytempót tekintve az elmúlt pár verseny igazán jó volt. És azt hiszem, ez a pálya általában nagyon kegyes volt számunkra. Nyilván a legjobbat kell nyújtanunk a győzelemhez, nem lesz könnyű. Ha viszont ezt sikerül megtenni, esélyünk lesz a győzelemre.”

„És ez nagy izgalommal tölt el – ráadásul előzni is lehet itt. Szuzukában is minden jól ment, de ott rettentő nehéz előzni. Itt talán az első szektor trükkös egy kicsit. De még így is DRS-távolságon belül lehet maradni, és aztán ott a hátsó egyenes, illetve az 1-es kanyar.”

„Van 3-4 előzési lehetőség, ahol nagyon közel lehet kerülni. Ez pedig izgalommal tölt el. És Mexikóban is lehet majd előzni. Ez a két verseny erős lehet számunkra.”

Ricciardo szerint a Red Bullnak nem feltétlenül van szüksége arra, hogy a Mercedes és a Ferrari balszerencsés legyen.

„Szerintem, ha mindent jól csinálunk, odaérhetünk – függetlenül attól, hogy ők jók lesznek-e, vagy sem. Nem gondolom, hogy Malajziában a Mercedes elszúrta a dolgokat, csak nem hiszem, hogy a tempójuk kellően erős volt.”

Hirdetés

„Ha a Ferrarinak összejön minden, szerintem nekik van a leggyorsabb autójuk. Csak nem könnyű ezt összehozniuk minden hétvégén. Úgy gondolom, ha magunkra fókuszálunk, helyzetbe kerülhetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!