Ricciardo: Végre egy kis áttörés! - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Végre egy kis áttörés!

HIRDETÉS
Daniel Ricciardo, a McLaren F1-es versenyzője úgy érzi, a Spanyol Nagydíj hétvégéjén határozott előrelépést sikerült tenniük: már ő is sokkal magabiztosabban vezetett a fejlesztéseknek és az új beállításoknak köszönhetően.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - MAY 08: Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M during the Spanish GP at Circuit de Barcelona-Catalunya on Saturday May 08, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Ricciardo a 7. rajthelyet szerezte meg a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén a Mercedesek, a Red Bullok és a Ferrarik mögött. 

A McLaren új fejlesztései segítettek Ricciardónak, így az ausztrál pilóta úgy érzi, sikerült előrelépéseket tenniük annak érdekében, hogy még inkább otthon érezze magát az autóban. A csapat módosított első szárnyat és egy új padlólemez-koncepciót hozott magával Barcelonába, ami segíti Ricciardót abban, hogy a kanyarokban is magabiztosabban vezessen. 

„Valószínűleg a beállítások lehetővé tették, hogy jobban vezessek és sokkal magabiztosabban” – mondta Ricciardo az időmérőt követően. 

„Az autót nehéz volt vezetni pénteken, nem volt meg a magabiztosságom a nagytempójú kanyarokban, hogy őszinte legyek. Szóval azt hiszem, ez megmutatkozott ma. Az első szektorban elég gyorsak voltunk, párszor lila szektort teljesítettünk.”

Ha odaérsz az első kanyarhoz, akkor rálépsz a gázpedálra és tartod. És így megvolt az önbizalmam ma, hogy a gázon tartsam a lábam. Hoztunk néhány fejlesztést és alapvetően a beállításokon is javítottunk, hogy a fejlesztések működjenek ma. Szóval valószínűleg ez az oka, hogy megtaláltuk a tempót” – folytatta az ausztrál. 

„Még mindig vannak olyan kanyarok, ahol keresem az utam. Szóval ez egy kis áttörés. De biztosan időt vett igénybe, hogy megjöjjön a tempóm, és Lando is különlegesen jól vezetett. Szóval ez a két tényező jelentette a kihívást, azt hiszem.”

Ricciardo úgy érzi, így sem sikerült kihozniuk a maximumot az autóból. 

„Ez határozottan egy pozitívabb nap, és még mindig lehetett volna kicsit jobb, mert az utolsó próbálkozást kihagytuk a Q3-ban, kifutottunk az időből” – mondta. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!