Friss hírek

Ricciardo: Verstappen csiszolt az agresszivitásán

Sokkal érettebb lett az évek során a Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen, agresszív hozzáállása viszont nem változott a kezdetek óta – mondja korábbi csapattársa, Daniel Ricciardo.

Az ausztrál versenyző 2016 és 2018 között volt Verstappen csapattársa a Red Bullnál, nemrég pedig meg is kérdezték őt a holland pilóta vezetési stílusáról.

Verstappen jelenleg 8 pontos előnnyel vezeti a világbajnoki pontversenyt Lewis Hamilton előtt, akivel idén már többször került összetűzésbe a pályán. Legutóbb a Brazil Nagydíjon terelte ki a címvédőt, azt az esetet azonban megúszta büntetés nélkül.

Ricciardo szerint a fiatal pilóta sokat fejlődött az évek során, ez pedig lehetővé teszi számára, hogy elkerüljön bizonyos incidenseket – az agresszivitása viszont megmaradt.

„Alapvetően nem tudom, hogy több tudással rendelkezem-e, mint bárki más, aki kívülről szemlél azáltal, hogy a csapattársa voltam, hiszen csapattárs, vagy sem, jól tudjuk, hogy Max milyen kaliberű vezetést mutat, és hogyan versenyez” – fogalmazott Ricciardo.

„Azt gondolom, ő mindig az agresszív megközelítést választja, viszont szerintem kétségkívül érettebb lett az idő előrehaladtával, és mint ahogy első F1-es évében. Szóval szerintem egyértelműen csiszolta ezt az agressziót, ami viszont még mindig megvan benne.”

„Nem tudom, hogy az a mozdulat helyes volt-e, vagy sem. A győzelemért, illetve a bajnokságért harcolva az ember ezen a ponton próbál addig küzdeni, ameddig csak lehet, és megtesz mindent, hogy megtartsa a vezetést. Ezzel a manőverrel mindketten szélesen fordultak, szóval talán átlépte a határt.”

„Ahogy mondtam, szerintem az első éve óta fejlődött, viszont ez a hozzáállás nem változott. És bizonyos szempontból én ezt mindig is tiszteltem, az ember tudja, hogy Max ellen keményen fog versenyezni.”

A brazíliai incidenssel kapcsolatban Ricciardo hozzátette: „Túl kemény volt-e? Ki tudja, én ki fogok maradni ebből. Mindketten elhagyták a pályát, szóval lehet azt mondani, hogy túl kemény volt, mert egyikük sem csinálta meg a kanyart. De szerintem a hozzáállása nem változott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!