Friss hírek

Ricciardo: Verstappen rohant volna segíteni, ha Hamilton megsérül

A jelenleg a McLaren színeiben versenyző Daniel Ricciardo biztos benne, Max Verstappen nem sétált volna el a monzai baleset helyszínéről, ha azt látja, ahogy Lewis Hamilton esetleg megsérült.

A két pilóta az Olasz Nagydíj 26. körében ütközött össze, Verstappen autója pedig Hamilton Mercedesének tetején landolt, és csak a ’Halónak’ volt köszönhető, hogy a brit pilóta nem szenvedett sérüléseket.

Az eset után Verstappen kiszállt az autóból, nem ment oda Hamiltonhoz, hanem egyszerűen elsétált. Később a holland elárulta, nagyon is jól látta, hogy a hétszeres világbajnok jól van, így nem arról volt szó, hogy önző módon otthagyta a baleset helyszínét.

Verstappen korábbi csapattársa, Daniel Ricciardo is biztos benne, a Red Bull versenyzője meggyőződött arról, hogy versenytársa jól van.

„Ismerem Maxot, csapattársak voltunk néhány évig” – mondta Ricciardo. „Ő ilyen, egy versenyző, aki viszont a pályán hagyja ezt, és ennyi.”

„Talán volt benne egy kis düh, egy kis frusztráció még Silverstone-ból. Talán ezért volt benne ez a ’hagyom a francba az egészet’ dolog, és sétált el.”

„Láttam, hogy odafordította a fejét, de aztán meg is állt egy kicsit előrébb. Szerintem amikor Lewis próbált kitolatni, Max látta ezt, és azt gondolta, ’oké, Lewis rendben van’. De nem tudom.”

Ricciardónak ugyanakkor nincs kétsége afelől, hogy Verstappen azonnal rohant volna segíteni, ha látta volna, hogy Hamilton nincs rendben.

„Ha belekeveredünk egy balesetbe, és tudjuk, hogy a másik versenyző megsérült, 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy mindannyian megpróbálnunk, nem fordítanánk egyszerűen hátat.”

Magával az incidenssel kapcsolatban egyébként Ricciardo elmondta: „Nem gondolom, hogy amit Max csinált, az hülyeség volt. Látott egy lehetőséget, ment is érte, de nyilván nem volt a legjobb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!