Friss hírek

Ricciardo: Verstappen „túl mohó” volt

Daniel Ricciardo szerint „túl mohó” volt csapattársa, Max Verstappen a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon, és kiszorította a pályáról Lewis Hamiltont – ennek ellenére a holland véleménye szerint nem érdemelt büntetést.

Hamilton és Verstappen a múlt vasárnapi verseny elején akaszkodtak össze, ütközésük következtében pedig Verstappen autója olyannyira megsérült, hogy végül fel kellett adnia a versenyt.

Hamilton a verseny leintése után f*szfejnek nevezte a Red Bull versenyzőjét, majd élesen bírálta, mondván, nem tud érett döntést hozni.

A címvédő azonban Sanghajban beszélt Verstappennel, és elmondása szerint tisztázták a dolgokat. Véleménye szerint a Red Bull versenyzője sokat tanul még – és így volt ez akkor is, amikor ő volt fiatal.

Verstappen csapattársát, Daniel Ricciardót is megkérdezték a történtekről – ő azt mondta, a holland túlságosan „mohó” volt.

„Őszinte leszek: nem érdemelt büntetést, szóval teljesen rendben volt” – mondta az ausztrál.
„Viszont egy kicsit az én, illetve Nico Rosberg közti budapesti [2015] esetre emlékeztetett, ahol Nico csak jött, jött, én pedig már a kijárati rázókövön voltam, és nem tudtam hová menni.”

„Szerintem Max már teljesen befejezte az előzést, egyszerűen nem gondolom, hogy szükség volt annyira kimenni a kerékvetőre. Szerintem Max egyébként is elöl maradt volna – egy kicsit mohó volt.”

Ricciardo szerint Hamiltonnak nem sok esélye volt arra, hogy elkerülje az ütközést.

„Hallottam bizonyos vélekedéseket, miszerint Lewis elvehette volna a gázt, de hacsak nem hajt le a pályáról, vagy fékez… mondani könnyű.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!