Friss hírek

Ricciardo: Verstappenék balesete nélkül is nyertem volna

A vasárnapi Olasz Nagydíjon első győzelmét szerezte a McLaren színeiben Daniel Ricciardo, az ausztrál pedig biztos benne, ha Max Verstappen nem ütközik Lewis Hamiltonnal, akkor is nyert volna Monzában.

Ricciardo a 2. helyről vágott neki az 53 körös futamnak, és már a rajtnál a pole-ból induló Verstappen elé tudott kerülni. A verseny első etapjában magabiztosan tartotta maga mögött a hollandot, aki a 26. körben összeütközött bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal.

Ricciardo azt mondja, meggyőződése, hogy akkor is nyert volna, ha a két bajnokesélyes nem ütközik össze, a tempója ugyanis elég jó volt ahhoz, hogy maga mögött tartsa ellenfeleit.

„Volt pár kör, amikor közelebb került, de egyszer sem kellett igazán védekeznem. Végig ott volt, de tudtam, hogy ha nem hibázok, nehezen fog tudni megelőzni” – mondta az ausztrál Verstappenről.

„Azt hiszem, amikor egy kicsit sebezhetőnek éreztem magam, az az etap vége volt, ahol a gumik már elfogytak. De szerintem a többiek ugyanúgy küszködtek. De az jár a fejemben, hogy az adott pillanatban sebezhetők leszünk.”

„Kiálltam, és szerintem a többiek ugyanúgy kiálltak, szóval szerintem mindannyian ugyanabban a pillanatban küszködtünk. És aztán amikor visszakerültünk az élre, úgy voltam vele, ’oké, ez ma meglesz’ – hacsak nem történik valami balszerencse, tényleg megnyerhetjük ezt a versenyt.”

Ricciardo azt mondja, sok tényező szerepet játszott abban, hogy 2018 után újra versenyt tudott nyerni az F1-ben.

„Azt gondolom, ez a pálya feküdt is a McLarennek, tavaly is így volt. Tavaly ugyan még nem itt vezettem, de nyilván láttam a csapat eredményeit. Szóval tudtam, hogy magabiztosan várhatjuk a hétvégét. És ott volt még az is, hogy én imádom ezt a pályát. Mindig is imádtam. És egyre jobban érzem magam az autóban, egyre kényelmesebben érzem magam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!