Ricciardo: Vettel elég erős, hogy kezelje a jelenlegi helyzetet

Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Daniel Ricciardo, a Renault pilótája szerint Sebastian Vettelnek kell kezelni a Ferrarinál kialakult helyzetet, vagyis azt, hogy Charles Leclerc megnehezíti az életét.

Ricciado és Vettel 2014-ben voltak csapattársak a Red Bullnál, amikor az ausztrál rendszeresen legyőzte a németet, és év végén is megelőzte őt a bajnoki pontversenyben.

A Renault jelenlegi pilótája úgy gondolja, a mostani helyzet a Ferrarinál hasonlít a 2014-es felállásra, amikor ő jött a Red Bullhoz és ő győzte le Vettelt – most ugyanerre van lehetősége Charles Leclercnek. 

„Van néhány párhuzam. Jön a fiatal, és megnehezíti az idősebb életét. Most egy kicsit ez a helyzet Charlesszal is. Nyomást helyez rá” – mondta Ricciardo. 

„De Seb elég erős ahhoz, hogy túltegye magát ezen. A kezében vannak a dolgok. Úgy gondolom, hogy csak egy kicsi lendület kell neki.”

„Charles fiatal. Valószínűleg még fejlődni fog. Úgy gondolom, hogy sok évet fog elöl eltölteni” – folytatta az ausztrál, aki szerint Vettel hosszú távú maradása azon is múlik, hogy hogyan birkózik meg ezzel a helyzettel. 

„Teljesen Seben múlik, hogy ezt hogyan kezeli. Rajta múlik, hogy meddig fog még versenyezni. Ha motivált és koncentrált, akkor még biztosan itt tud lenni pár évet. De ezt neki kell tudnia.”

Vettel a hétvége során egyébként nyilatkozott jövőjével kapcsolatban, ahol elmondta, a szabályváltoztatásokon is múlik majd, hogy meddig marad a Forma-1-ben. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS