Friss hírek

Ricciardo: Vettel gyorsan alkalmazkodik a Ferrarihoz

Sebastian Vettel csapattársa, Daniel Ricciardo úgy véli, a négyszeres világbajnok jövőre remek párost alkothat majd a Ferrarival.


Sebastian Vettel csapattársa, Daniel Ricciardo úgy véli, a négyszeres világbajnok jövőre remek párost alkothat majd a Ferrarival.

A maranellói gárda csütörtökön jelentette be, hogy Fernando Alonso helyét 2015-ben a német versenyző veszi majd át.

Ricciardo – aki az idei szezonban messze jobban teljesített Vettelnél – elárulta, rengeteget tanult a címvédőtől, és meg van győződve arról, hogy a Ferrarival is remek csapatot alkot majd.

Amikor az ausztrált arról faggatták Abu Dhabiban, mi a legfőbb dolog, amit megtanult idén Vetteltől, így felelt: „Talán az, ahogy olyan közel hozta magához azokat az embereket, akikkel együtt dolgozik. Az, ahogy megkövetel magának dolgokat, és ahogy meg is kapja azt. Soha nem vagyunk elégedettek az autóinkkal, mindig jobbat akarunk. Szóval ahogy hozzááll a dologhoz: kegyetlen, ugyanakkor nagyon tisztességes.”

„Tud komoly lenni, és a csapat szemébe nézve azt tudja mondani, hogy „szükségem van erre”, ezzel együtt viszont nagyon tisztelik őt a viselkedéséért. Nem pihen, nem elégedett azzal, ha le van maradva.”

Bár Vettelt 12 éves kora óta támogatta a Red Bull, Ricciardo szerint gyorsan összeszokik majd a Ferrarival.

„A legnagyobb különbség az lesz majd, hogy ránéz a sisakjára és nem lesz rajta a Red Bull logója, szóval elkezdhet új dizájnon agyalni! De azt gondolom, könnyen alkalmazkodik majd. Az első teszt talán furcsa lesz számára, de meggyőződésem, hogy a melbourne-i idénynyitóra már összeállnak a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek