Friss hírek

Ricciardo: Vettel igazi barátként bánt velem a nehéz időkben

Egykori csapattársát, Sebastian Vettelt méltatta legutóbb egy interjúban a McLarentől az idei szezon végén távozni kényszerülő Daniel Ricciardo. A rutinos versenyző azt mondja, a német idén támaszt nyújtott neki a nehéz időkben, amiért nagyon hálás.

Ricciardo tavaly került a McLarenhez, és bár a 2021-es Olasz Nagydíjon parádés győzelmet szerzett, összességében elmondható, hogy a wokingi gárdánál eltöltött két szezonja kudarc volt. Ez vezetett odáig, hogy bár szerződése volt 2023 végéig, közös megegyezéssel felbontották azt. Bár Ricciardo a Forma-1-től még nem búcsúzik, az egészen biztos, hogy jövőre nem lesz ott a mezőnyben.

Mint ahogy nem lesz ott Sebastian Vettel sem, aki az idei szezont követően végleg befejezi F1-es pályafutását – bár egy legutóbbi interjúban nem zárta ki a visszatérés lehetőségét.

Hirdetés
 

Ricciardo a Brazil Nagydíj helyszínén beszélt arról, Vettel igazi barátként viselkedett vele idén, a nehéz időkben.

„Nem fogok belemenni a részletekbe azzal kapcsolatban, hogy mit mondott, meg ilyesmi, de pár alkalommal felemelte a telefont idén, és egy gondoskodó barát volt – úgy törődött velem, ahogy egy igazi barát tenné. És fontos, hogy az embernek ilyen barátai legyenek” – mondta az ausztrál versenyző. „Ez nem túl gyakori dolog, ha a mezőnyt nézzük. Jól kijövünk egymással, születnek is barátságok, de az, hogy ilyen mély barátság alakuljon ki, és ilyen gesztusokat tegyen felém, és ennyire kedves legyen velem, mondhatni váratlan volt. De fantasztikus ez.”

Ricciardo elárulta, Vettel főleg nyáron nyújtott támaszt neki, amikor kiderült, hogy a McLarentől távoznia kell a szezon végén.

„Egy kicsit több súly került a vállaimra, amikor ezek a szerződéssel kapcsolatos dolgok történtek, rengeteg volt a zaj. Nem feltétlenül akarom őt kiemelni, mert voltak más versenyzők is, de ő volt az, aki felemelte a telefont, és elég sokszor felhívott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo: Vettel igazi barátként bánt velem a nehéz időkben
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!