Orosz Nagydíj

Ricciardo: Vettelé buta manőver volt, de nem veszélyes

Canadian F1 Grand Prix - Previews
MONTREAL, QC - JUNE 08: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing looks on during an interview in the Paddock during previews for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 8, 2017 in Montreal, Canada. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, Sebastian Vettel bakui manővere sokkal inkább volt buta, mint veszélyes – az ausztrál szerint korábbi csapattársa nem érdemelt súlyosabb büntetést.

Vettelt az Azeri Nagydíjon 10 másodperces stop-and-go-büntetéssel sújtották, miután a biztonsági autó bentléte alatt szándékosan Lewis Hamilton autójának ütközött.

Vettelt hétfőn a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt is megbüntette, a Ferrari versenyzője azonban megúszta komolyabb szankciók nélkül.

„Sokan mondják, hogy Seb olcsón megúszta ezzel a büntetéssel, de szerintem csak azért mondják ezt, mert végül Lewis előtt végzett” – mondta Ricciardo.

„Ez pedig csak azért történt, mert Lewisnak megvoltak a maga problémái a fejtámasszal. Ha ez nincs, Lewis nyer, Seb pedig az ötödik, vagy ehhez hasonló helyen fut be. És akkor nem is lenne ekkora hangzavar az üggyel kapcsolatban.”

„Szerintem ez a 10 másodperces stop-and-go-büntetés a legkeményebb a kizáráson kívül. Ennél nagyobb időbüntetés nincs, hiszen 20 másodpercet buksz a bokszban, ráadásul még ott kell állnod 10 másodpercig.”

„Véleményem szerint az lett volna a kis büntetés, ha a stewardok 10 másodpercet hozzáadtak volna a versenyen elért eredményéhez. Akkor én is egyetértenék azzal, hogy ez nem elég büntetés.”

„De szerintem jól döntöttek, és nem gondolom úgy, hogy amit tett, az elég egy kizáráshoz. Szóval úgy gondolom, megfelelő büntetést kapott.”

Ricciardo hozzátette, véleménye szerint volt csapattársa megmozdulása nem volt annyira veszélyes.

„Amit tett, az nem helyes, de nem volt veszélyes: 40 km/h-val haladtunk, szóval inkább volt butaság, mint bármi más. Lezártnak tekinthető az ügy, de gyanítom, valahogy azért elő fog kerülni Ausztriában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS