Friss hírek

Ricciardo: Vettelt nem érintette rosszul, hogy legyőztem

Daniel Ricciardo, a Renault F1-es pilótája mesélt a Red Bullos időszakáról, és arról, hogyan érintette Sebastian Vettelt, amikor rendszeresen gyorsabb volt nála.

Ricciardo 2014-ben került a Red Bullhoz, ahol a négyszeres világbajnok Vettelt kapta csapattársként, azonban rögtön képes volt arra, hogy már az első évében jobban szerepeljen a németnél. 

Az ausztrál pilóta elmondta, felnézett Vettelre, így örült, hogy tanulhat tőle – semmiféle nyomást nem érzett, ugyanis elmondása szerint még a csapat sem várta tőle, hogy legyőzze a világbajnokot. 

Hirdetés
 

„Csak arra emlékszem, hogy izgalmas volt” – nyilatkozta Ricciardo. „Megvolt az esélyem, hogy egy topcsapatnál versenyezzek, és hogy az aktuális és négyszeres világbajnokkal felvegyem a versenyt.”

„Azt gondoltam, hogy ha közel kerülök hozzá, akkor azt mondják az emberek, hogy „ez a Ricciardo elég jó, tudja tartani a lépést a négyszeres bajnokkal”. Nem volt valódi nyomás. Számomra ez egyszerűen egy lehetőség volt. Király volt, jó volt, élveztem.” 

„Az eredményeken kívül tanulni akartam Sebtől. Tudom, hogy mennyire precíz és mennyit fektet ebbe a sportba. A versenyzéssel és a Forma-1-gyel él és lélegzik. Nem másolni akartam, de olyan dolgokat átvenni, amit hasznosnak éreztem. De meg akartam tartani a saját stílusomat.”

„A Sebbel töltött év tulajdonképpen egyszerű volt, mert ahogy mondtam, nem volt rajtam nyomás.”

Annak ellenére, hogy Ricciardo rendszeresen gyorsabb volt, mint Vettel, nem volt súrlódás a két pilóta között. 

Arra számítottam volna, hogy rosszabbul érinti majd. Nem mindig tűnt úgy, hogy jól viseli a vereséget” – utalt az ausztrál a Vettel-Mark Webber páros tapasztalataira. „Jó volt a kapcsolatunk, tiszteltük egymást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!