Ricciardo: Vissza kell egy kicsit lépnünk a fejlesztésekkel - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Vissza kell egy kicsit lépnünk a fejlesztésekkel

HIRDETÉS
A Renault ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo úgy érzi, csapatának „meg kell tennie néhány lépést hátrafelé” az új fejlesztésekkel, az egykörös tempóval ugyanis akadtak problémák pénteken.
Fotó: Renault

A francia istálló a többi csapathoz hasonlóan számos újítással érkezett Barcelonába: az aerodinamikai frissítések mellett egy továbbfejlesztett motor is bekerült az R.S.19-es versenyautókba.

A Renault azt reméli, az új fejlesztéseknek hála sikerül javítaniuk a teljesítményükön, mely igencsak kiábrándító volt az évad első négy versenyhétvégéjén.

A pénteki nyitónap viszont nehezen alakult a csapatnak Spanyolországban: Nico Hülkenberg a 14., Daniel Ricciardo pedig csak a 15. helyen zárta a napot.

Ricciardo a második szabadedzés után azt mondta, az első benyomásai az újításokkal kapcsolatban pozitívak voltak, délután azonban nem tudtak tovább fejlődni.

„Azt gondolom, az egykörös teljesítmény nem volt elég jó” – mondta Ricciardo Barcelonában.

„A hosszú etapos tempó már versenyképesebb volt, és szerintem a riválisaink erősebbnek tűntek a rövid etapokon. Az első futás délelőtt egészen jó volt, és úgy éreztem, hogy a fejlesztések jól működnek. De aztán elértünk egy holtpontra szerintem, és nem sikerült többet fejlődnünk a nap folyamán.”

„Szerintem egy kicsit vissza kell lépnünk, hogy lássuk, mit változtattunk az első etapok után. Kétségkívül vannak pozitívumai a napnak, még ha ezt az eredmények nem is mutatják.”

„Az autó határozottan jobb bizonyos területeken. Csupán meg kell bizonyosodnunk arról, hogy összerakjuk a dolgokat az egykörös tempót illetően, főleg holnap. Ma ugyanis ezzel küszködtünk az időmérő-szimulációkon.”

Arra a kérdésre, hogy mit vár a szombati időmérőtől, Ricciardo így felelt: „Azt gondolom, bekerülhetünk a Q3-ba. Ma nem voltunk túl közel, de tényleg azt gondolom, hogy az autónk elég jó a Q3-hoz. Bízom benne, hogy összejön holnap.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!