Friss hírek

Ricciardo: Vonzó a Mercedes ülése, de…

Daniel Ricciardo továbbra is meg van győződve arról, jól jár, hogy hosszú távon a Red Bull csapatánál marad, noha elismerte, igencsak vonzó ülés vált elérhetővé a Mercedes Forma-1-es csapatánál.


Daniel Ricciardo továbbra is meg van győződve arról, jól jár, hogy hosszú távon a Red Bull csapatánál marad, noha elismerte, igencsak vonzó ülés vált elérhetővé a Mercedes Forma-1-es csapatánál.

Ricciardo még 2012-ben csatlakozott a Toro Rosso csapatához, 2014-től kezdődően pedig az energiaital-gyárosok nagycsapatánál, a Red Bull Racingnél versenyez.

Hirdetés
 

Az ausztrál versenyző az elmúlt idényben 1 futamgyőzelmet szerzett, jelenleg érvényes szerződése pedig 2018 végéig szól az osztrák istállónál.

Ricciardo elismerte, Nico Rosberg visszavonulása után minden versenyző számára vonzó volt a Mercedes ülése, ő azonban úgy érzi, jól teszi, hogy a Red Bullnál marad még évekig.

„Nem lennék meglepve, ha majdnem mindenki kapcsolatba lépett volna velük” – mondta a Red Bull versenyzője a Motorsport.com című internetes lapnak.

„És ahogy már kezdettől fogva mondom, bárki is kapja az ülést, nagyra értékelheti majd, mert nem minden nap adódik ilyen lehetőség. Én azonban nagy önbizalommal hosszabbítottam meg a szerződésem a Red Bull-lal. Majd meglátjuk, hogy alakul.”

„Sokan kérdezték, ki kapja a Mercedes ülését, de még mindig nem vagyok biztos benne. Úgy hallottam, Bottas a favorit, de majd meglátjuk. Bárhogy is alakul, remélem, hogy harcolni tudunk majd velük, és hogy Max [Verstappen] és én nagyon fogunk örülni annak, hogy hosszú távra elköteleztük magunkat a Red Bull-lal.”

Ricciardo kifejtette, természetesen jól tudja, hogy az elkövetkezendő évek nagyon fontosak lesznek F1-es pályafutása szempontjából.

„Bizonyos tekintetben minden év fontos, de nyilván minél előrébb jár az ember a karrierjében, annál fontosabb időszakok érkeznek el – főleg úgy, hogy lassan 20-as éveim végén járok” – fogalmazott.

„Úgy érzem, már megvetettem a lábam itt, de a következő év vonatkozásában ez most egy fontos időszak. Nagyon szeretném megnyerni a világbajnokságot, és az lenne az ideális, ha ezt a Red Bull-lal tehetném meg. Ha nem jön össze, ideje felkészülni pályafutásom következő fejezetére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!