Költségplafon-ügy

Ricciardo a tartalékpilótai ajánlatra sem mond nemet

Bár az idő egyre sürgeti, hogy bebiztosítsa 2023-as terveit, Daniel Ricciardo még nem gondolkodott komolyan azon, hogy melyiket fogadja el az előtte kínálkozó F1-es lehetőségek közül. Az ausztrál minden ajánlatot meg akar hallgatni, még az elsőre kevésbé vonzónak tűnőeket is.

Ricciardo versenyzői karrierjének jövő évi alakulása azáltal vált bizonytalanná, hogy a McLaren a nyári szünetben az eredmények elmaradása miatt megállapodott az ausztrállal arról, hogy felbontják a szerződésüket és a tervezettnél egy évvel korábban elválnak egymástól. A nyolcszoros F1-es futamgyőztes elmondása szerint a következő éveit is a királykategóriában szeretné tölteni, ám a három hétvégén egymást követő futamok, Spa, Zandvoort és Monza teendőinek sűrűjében nincs ideje alaposan végiggondolni a lehetőségeit.

„Igyekszek nekik visszajelzést adni, de még minden nagyon friss” – utalt Ricciardo az őt ajánlatokkal már megtaláló csapatokra. „És azt hiszem, az ilyen helyzetekben vigyáznunk kell, hogy a döntésekben ne játsszanak szerepet az érzelmek. Emiatt is akarok majd csak akkor belemélyedni ebbe, ha ez a három verseny véget ért. Spa elmúlt, de máris itt vagyunk egy újabb versenyhétvégén. Szükségem lesz egy kis időre, hogy kikapcsolhassak, így egyelőre még senkinek nem mondok nemet semmire.”

Hirdetés
 

„Ezzel kicsit ki is várok, hogy milyen lehetőségek nyílnak, és aztán Monza után meglátjuk, mi elérhető. Ekkor majd jobban rá tudok fókuszálni, hogy kipipáljak vagy kihúzzak néhány lehetőséget. Ez most úgy hangzik, mintha millió ajánlatom lenne! Valószínűleg nincs, de nyitott vagyok mindenre.”

Ricciardo szabad versenyzői ülést valószínűleg csak az Alpine-nál, a Haasnál vagy a Williamsnél találhat 2023-ra, de a hírek szerint arra is van esélye, hogy valamelyik élcsapat tartalékversenyzőjeként töltse a következő évet.

„Még mindig szeretem ezt az egészet, így képesnek érzem magam arra, hogy bevállaljak egy hosszabb projektet is. De ha választhatok, hogy egy hosszú távú tervhez csatlakozzak, vagy egy olyanhoz, amellyel másnap már győzhetek, akkor a gyors sikerek mellett döntök!” – vágta rá.

„Nem akarok túl makacs vagy szűklátókörű lenni, szerintem minden lehetőség megérdemli, hogy elgondolkozzak rajta. Mindennek van előnye és hátránya, így annak is, ha egy kicsit szabadságra megyek. Persze jó, ha egy versenyző aktív marad, de az elmúlt 18 hónapom nehézségei után talán az is jót tenne, ha egy kicsit elvonulnék. Emiatt akarok tényleg mindent meghallgatni. Egy tartalékversenyzői lehetőségre sem fogom azt mondani, hogy én ahhoz már túl jó vagyok. Egy ilyen lehetőség akár jobb helyzetbe is hozhat a továbbiakra nézve, és a jövő év talán mindenképpen a türelemről fog szólni.”

A 33 éves Ricciardo idén a 12. szezonját tölti az F1-es mezőnyben, ám 2013 óta először fordulhat elő vele, hogy nem végez a bajnoki tabella első tíz helye között, hiszen egyelőre csupán 19 pont áll a neve mellett a csapattárs Lando Norris 76-jához képest.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo a tartalékpilótai ajánlatra sem mond nemet
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!