Friss hírek

Ricciardóék nem tudják, mi volt a küszködés oka

Nem sikerült a jó szereplés a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén a Renault csapatának: sem Daniel Ricciardo, sem Esteban Ocon nem jutott be a top 10-be, pedig a konstruktőri 3. helyezés eléréséhez fontos lenne a jó eredmény a szezonzárón.

A francia istálló jelenleg az 5. helyet foglalja el a csapatok versenyében, 22 ponttal lemaradva a Racing Point, 12 ponttal pedig a McLaren alakulatától.

A Renault így érthető módon csalódott a szombati időmérő után, ahol Esteban Ocon a 11., Daniel Ricciardo pedig csak a 12. legjobb időt futotta meg. Charles Leclerc rajtbüntetése miatt viszont mindketten nyernek majd egy pozíciót.

Hirdetés
 

A csapat versenyzői azt mondják, egyelőre nem tudják, mi volt a szombati küszködés oka.

„Mélyebbre kell ásnunk ebben, mert ez nem egészen az volt, amit célul tűztünk ki” – fogalmazott Ocon az időmérőt követően.

„Egész hétvégén ott voltunk a top 10-ben, a harmadik edzésen a 3. és 4. helyeken álltunk. Aztán úgy tűnik, veszítettünk a hátsó tapadásból, és a gumik sem működtek úgy, ahogy addig.”

„Ezt meg kell értenünk, mert az időmérő kivételével szolid hétvégénk volt. Nincs még vége persze, holnap mindent vagy semmit alapon versenyzünk.”

„Vissza kell vágnunk, pontokat kell szereznünk. Szabadon választhatunk gumikat, ezzel pedig kezdhetünk valamit. A cél, hogy jó formában zárjuk az évet, és persze pontokat szerezzünk.”

Daniel Ricciardo ezen a hétvégén teljesíti utolsó versenyét a Renault színeiben, jövőre ugyanis már a McLarennél folytatja pályafutását. Az ausztrál reméli, szépen búcsúzhat a francia istállótól.

„Kár, hogy csak 12. lettem, mivel gyorsnak tűntünk délelőtt, amikor a 3. és 4. helyeken zártunk. Ennél többet vártunk az időmérőn” – mondta az ausztrál.

„Kényelmesen tovább mentünk a Q2-ből, mindössze egy mért kört futottunk a lágyakon. De aztán a közepes és a lágy gumikkal is küszködtünk a tempóval.”

„Nem hiszem, hogy tudjuk már ennek az okát, de meg fogjuk vizsgálni este. Nem szeretek a 11. helyről rajtolni, de mindketten szabadon választhatunk gumit, ez pedig pozitívum, mert a ma látottak alapján a stratégia lesz a kulcs a versenyen.”

„Láthattuk múlt hétvégén is, mennyire kifizetődő a közepes keverékkel rajtolni, szóval vannak lehetőségeink holnapra. Ez lesz az utolsó versenyem a csapattal, és szeretnék jó eredménnyel búcsúzni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!