Ricciardónak fogalma sincs, hová tűnt a tempó - F1VILÁG.HU

Ricciardónak fogalma sincs, hová tűnt a tempó

HIRDETÉS
Nincs magyarázata az időmérős küszködésre a McLaren rutinos versenyzőjének, Daniel Ricciardónak. Az ausztrál pilóta csak a 13. helyről rajtolhat vasárnap, miközben csapattársa, Lando Norris a 3. rajtkockából várhatja a piros lámpák kialvását.
Daniel Ricciardo races at the FIA Formula One World Championship 2021 in Spielberg, Austria on June 26, 2021

Pedig a Stájer Nagydíj igazán jól indult Ricciardo számára is: az ausztrál Max Verstappen mögött, a 2. legjobb idővel zárta a pénteki nyitónapot, így magabiztosan várta a szombati időmérő edzést.

Elmondása szerint azonban egész egyszerűen eltűnt a tempó – és egyelőre nincs magyarázat erre.

„Ami azt illeti, rejtély. Nyilván gyorsak voltunk pénteken. Persze tudom, hogy csak szabadedzések voltak, nem számítottam arra, hogy a pole pozícióért harcolhatunk ma. De nyilván kényelmes helyzetben éreztük magunkat” – mondta az ausztrál versenyző.

„Aztán pályára gurultunk ma, és szinte 1 másodperccel lassabbak voltunk. Az időmérő pedig a ma délelőtt végterméke volt, egyszerűen nem volt meg a tempó. De hogy miért, azt nem tudom…”

Ricciardo idén szerződött a McLarenhez, az első 8 versenyhétvége azonban nehezen alakult számára. Főleg azért csalódott, mert nincs egy kifejezett terület, ami miatt ma gyengén szerepelt.

„Határozottan frusztráló nap a mai. Nyilván meg kell próbálnunk megérteni, miért alakult így. De nem éreztem azt, hogy sok időt hagytam benne ez vagy az miatt, egyszerűen mindenhol hiányzott a köridő. Az ember próbál javítani ezen egy kicsit, de úgy éreztem, hogy sehol sem tudtam többet kihozni az autóból.”

A rutinos ausztrál teljesen tanácstalan, elmondása szerint ugyanis nem változtattak jelentős mértékben az autón tegnaphoz képest.

„Egy kicsit finomhangoltuk, de semmi extra – semmi olyan, amivel meg tudnánk magyarázni a mai lemaradást. Az ember nyilván változtat az autón, hogy gyorsabb legyen, szóval nem számítottunk erre.”

Az időmérős nehézségek ellenére Ricciardo egy kivétellel az idei összes versenyen pontot tudott szerezni, így reméli, Spielbergben is javíthat majd vasárnap.

Hirdetés

„Az időmérőnek már vége, ideje a holnapra koncentrálni. És az egyetlen pozitívuma annak, hogy kiestem a Q2-ben, hogy szabadon választhatok gumit. Nyilván megpróbálunk játszani ezzel egy kicsit.

„De nyilván egy kicsit zavarba ejtő a dolog, amikor egyik napról a másikra történik ez, miközben nem sok minden változott az időjárás, illetve a hőmérséklet tekintetében sem. Azt gondolom, jelenleg minden nagyon-nagyon érzéken.”

„A franciaországi verseny után nagyon elégedett voltam a fejlődéssel. Pénteken is még úgy éreztem, minden rendben, kezdenek összeállni a dolgok, és aztán jön egy ilyen nap, és nem igazán tudom, hogyan történt ez meg…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!