Friss hírek

Ricciardónak hála gyorsabban lehet topcsapat a Renault-ból

Fotó: Renault
Daniel Ricciardo érkezésének köszönhetően a Renault gyorsabban kerülhet majd a Forma-1 élmezőnyébe – ezt mondja a francia istálló főnöke, Cyril Abiteboul.

Daniel Ricciardo érkezésének köszönhetően a Renault gyorsabban kerülhet majd a Forma-1 élmezőnyébe – ezt mondja a francia istálló főnöke, Cyril Abiteboul.

Ricciardo a Red Bull Racingtől szerződött át a Renault-hoz a tavalyi szezont követően, 2019-ben Nico Hülkenberg csapattársa lesz majd.

A Renault 2018-ban a 4. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, amióta pedig gyári csapatként visszatért az F1-be, folyamatos fejlődést tudott felmutatni.

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke sokat vár Ricciardótól – reményei szerint az ausztrál versenyző sokat segíthet az istállónak abban, hogy visszakerüljön az élmezőnybe.

„Nem a financiális helyzet, vagy a büdzsé korlátoz minket” – mondta a szakember az Autosportnak. „Ami korlátoz bennünket, az az idő.”

„Csak a szervezetednek megfelelő mértékben tudsz költekezni. Olyan ez, mint egy start-up. Ha nincs még elég nyereség, akkor adott egy pénzforgalmi ráta, és az F1-es szervezett ugyanígy működik. Korlátozva vagy a költésre vonatkozó képességeidben, ami tényező, függően a vállalat méretétől. Vonatkozik ez a tervrajzokat készítő szakembereikre is, illetve a tervek gyártásba küldésére szintúgy.”

„Amiben Daniel a segítségünkre lehet, hogy lerövidítheti ezt az időt, mert hirtelen mindenki jobban érdeklődik majd a Renault iránt. Ha az elérhető pozícióinkról beszélünk, talán több mérnök, több szakember fog csatlakozni hozzánk, mert kinyilatkoztattunk valamit.”

„Daniel egy módja annak, hogy felgyorsítsuk a legszűkösebb erőforrásunkat, ami az idő.”

Arra a kérdésre, hogy Ricciardo érkezésével a 2020-es győzelmekre vonatkozó tervek is pozitív irányba változhatnak-e, Abiteboul így felelt: „Növelni fogja az esélyeinket arra, hogy tartsuk magunkat a terveinkhez.”

„Nem látom azt, hogy most hirtelen győzelmekért és bajnokságokért fogunk harcolni. Nem is mondtuk neki ezt, és ő is világosan fogalmazott ezzel kapcsolatban. A terveinkről mindenki azt gondol, amit akar, de szerintem az már eleve elég agresszív.”

„Aki eleget tud az F1-ről, az tudja, hogy a topcsapatokhoz képest mért lemaradásunk ledolgozása időbe telik. Daniel érkezésével csak nő az esélyünk arra, hogy tartani tudjuk magunkat a terveinkhez, ami 2020-ra a győzelmekért való küzdelmet jelenti.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek