Ricciardónak még fogalma sincs, mi csúszott félre az időmérőn - F1VILÁG.HU

Ricciardónak még fogalma sincs, mi csúszott félre az időmérőn

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Portugál Nagydíj időmérő edzésén Daniel Ricciardo, és egyelőre még ő maga sem tudja, mi volt ennek az oka.

Az ausztrál versenyző már a Q1-ből sem jutott tovább szombaton, ez pedig azt jelenti, hogy a szezon harmadik versenyének csak a 16. helyről vághat majd neki.

Ricciardo a történtek után természetesen csalódottan nyilatkozott, elmondása szerint a nehéz körülmények fogtak ki rajtuk. Hogy pontosan miben hibáztak, azt megpróbálják kideríteni.

 

„Nem igazán tudom még, hogy mi is volt ez – minden olyan gyorsan történt” – mondta az ausztrál versenyző. „A Q1-ben fut néhány kört az ember, de ezek a körök határozottan nehezek voltak. Főleg az utolsó szektor. De hogy miért küszködtünk, miért nem sikerült összeraknunk egy jó kört? Ez még nem teljesen világos.”

„Azt gondolom, volt néhány dolog, ami hozzájárult ehhez, de nehéz volt… A 16. hely nem egy olyan eredmény, amivel kapcsolatban jól érzem magam…”

Ricciardo azt mondja, egyre kényelmesebben érzi magát a McLaren autójában, ám még mindig ismerkedik az új technikával, így természetesen nem tudja még a legtöbbet kihozni belőle.

„Egy kicsit még mindig ott tartok, hogy próbálok megszabadulni a régi beidegződésektől. Még mindig nagyon óvatosan állok hozzá minden kanyarhoz, ha érted, mit akarok mondani… Pénteken sikerült újabb előrelépéseket tenni, és kényelmesebben is éreztem magam az autóban, mint pár hete. Ezért is nagyon sötét dolog az, hogy most itt állok…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!