Ricciardónak megfordult a fejében, hogy nem áll rajthoz Belgiumban - F1VILÁG.HU

Ricciardónak megfordult a fejében, hogy nem áll rajthoz Belgiumban

HIRDETÉS
A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo bevallotta, voltak kétségei azzal kapcsolatban, hogy rajthoz áll-e a vasárnapi Belga Nagydíjon Anthoine Hubert szombati tragikus balesete után.
Fotó: Renault

Hubert a Forma-2-es sorozat főversenyén szenvedett balesetet, életét pedig a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni. A francia pilóta mindössze 22 esztendős volt, halála pedig a teljes paddockot megrendítette Spa-Francorchampsban.

A tragédia miatt a vasárnapra tervezett Forma-2-es sprintversenyt törölték, az F1-es futamot viszont megtartották.

A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo a 11. helyen ért célba a Belga Nagydíjon, miután az első körben megsérült versenyautója. Az ausztrál elárulta, nem sok kedve volt ma a versenyzéshez.

„Örülök, hogy vége a napnak. Örülök, hogy vége a versenynek. Tudom, furcsán hangzik, de a legjobb módja annak, hogy tisztelegjünk előtte, az az volt, hogy versenyeztünk” – mondta Ricciardo.

„Viszont kétlem, hogy közülünk bárki is itt akart ma lenni, vagy versenyezni akart. Legalábbis én a magam nevében ezt mondhatom, de biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen.”

„Kemény volt – kemény volt ma itt lenni és megpróbálni bátor arcot mutatni mindenkinek. Tudom, hogy a paddockban sokan szenvednek a szombaton történtek miatt. Szerintem mindenki megkönnyebbült, hogy vége, és mehetünk innen. Remélhetőleg ez volt az utolsó alkalom, hogy ilyesmi történt.”

Arra a kérdésre, hogy gondolkodott-e azon, hogy kihagyja a mai versenyt, Ricciardo így felelt: „Igen, tegnap este. Abszolút.”

„Az ember megkérdezi magától, ’tényleg megéri?’. Ez a munkánk, ez a hivatásunk, ez az életünk. De mégiscsak versenyautókkal körözünk.”

A Renault versenyzője hozzátette, az, hogy látta Hubert családját a versenypályán vasárnap reggel, nagy erőt adott neki.

Hirdetés

„Hogy őszinte legyek, az, hogy láthattam őket itt, az nagyobb erőt adott nekem, mint bármi más. Le a kalappal előttük. Nem tudom, mit mondhatnék. Bele sem tudom képzelni magam az ő helyzetükbe. Úgy éreztem, ma erősebbek voltak, mint bárki más közülünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!