Ricciardónak tudnia kellett, hogy a Red Bull nem csak érzelmi alapon döntött a Honda mellett

Fotó: Red Bull Racing
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 06: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing prepares to drive during practice for the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 6, 2018 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Daniel Ricciardo elárulta, fontos volt számára az, hogy megtudja, csapata, a Red Bull nem csak azért lépett szövetségre a Hondával, mert a dolgok „sz*rul alakultak a Renault-val”.

Az energiaital-gyárosok 2019-ben és 2020-ben biztosan a japánok erőforrásait használják majd a Forma-1-ben, így 12 év után szakítanak jelenlegi motorpartnerükkel, a Renault-val.

Ricciardónak viszont még nincs érvényes szerződése a következő szezonra, habár szinte biztos, hogy jövőre is a Red Bull csapatát erősíti majd.

Amikor a Motorsport.com arról kérdezte az ausztrált, meggyőzte-e őt a Honda, Ricciardo így felelt: „Amíg nem vezetek Honda-motoros autót, 100 százalékosan nem fogom tudni.”

„Nyilván többször kihallgattam a csapatot ezzel kapcsolatban, és elmondták az indokokat. Ami fontos, hogy megértsem, miért döntöttek így, mert nem lehet az, hogy pusztán érzelmi alapon történjen, hogy ’sz*rul alakultak a dolgok a Renault-val, megcsináljuk, mert váltani akarunk’.”

„Nyilván elvégezték a házi feladatukat, és erősen hisznek abban, hogy ez egy jó dolog, nem pedig egy érzelmi alapon meghozott döntés. Megteszik, amit lehet, hogy meggyőzzenek engem a maradásról.”

Ricciardo új szerződéséről a hírek szerint lényegében már csak az aláírás hiányzik: a felek az utolsó részleteket egyeztetik az új kontraktussal kapcsolatban.

Az ausztrál versenyző az Osztrák Nagydíj hétvégéjén az F1VILÁG kérdésére elárulta, a Red Bull Hondával kapcsolatos döntése nem befolyásolja jelentős mértékben a jövőjét, és még a nyári szünet előtt dönteni akar a folytatásról.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!