Ricciardót frusztrálja az óriási lemaradás - F1VILÁG.HU

Ricciardót frusztrálja az óriási lemaradás

HIRDETÉS

A Red Bull Racing ifjú tehetsége, Daniel Ricciardo elárulta, kissé csalódott amiatt, hogy ekkora lemaradásban voltak a Mercedesekkel szemben pénteken, Barcelonában.


A Red Bull Racing ifjú tehetsége, Daniel Ricciardo elárulta, kissé csalódott amiatt, hogy ekkora lemaradásban voltak a Mercedesekkel szemben pénteken, Barcelonában.

Az ausztrál versenyző Lewis Hamilton és Nico Rosberg mögött harmadikként zárta a második barcelonai szabadedzést, hátránya azonban közel 1 másodpercre rúgott előbbi versenyzővel szemben.

Bár Ricciardo elismerte, nem lepte meg, hogy a Mercedesek ismét elöl vannak, azt nehezen fogadja el, hogy ekkora a hátrányuk a németek mögött.

„Folyamatosan fejlődünk, de sajnos úgy tűnik, a Mercedes sem lassít, szóval egy kicsit messze vannak” – mondta az edzésnap végén.

„Egy kicsit frusztráló, hogy ekkora a lemaradásunk. Hogy meglepett-e, azt nem is tudom, hiszen már eddig is nagyon erősek voltak. De reméltem, hogy valamivel közelebb leszünk hozzájuk. Túl messze voltunk ma.”

„Megpróbáljuk visszahúzni őket, de úgy tűnik, elég szolid harmadik helyünk volt ma. Jó volna mihamarabb a győzelmekért harcolni, de úgy tűnik, egyelőre a harmadik hely a legjobb, amit elérhetünk.”

Ricciardo csapattársa, Sebastian Vettel mindössze 4 kört tett meg pénteken, a délelőtti szabadedzésen ugyanis autójában tönkrement egy kábelköteg, amit a csapat nem tudott kicserélni a délutáni tréning idejére.

„Egy kis meghibásodás komoly következményekkel” – konstatálta a történteket a négyszeres világbajnok.

„Úgy döntöttünk, kicseréljük a teljes köteget, és ez sajnos elég komoly feladat.”

Hirdetés

Vettel hozzátette, biztos abban, a Red Bull képes lesz felzárkózni a holnapi időmérő előtt.

„Remélem, hogy össze tudjuk kapni magunkat, ha nem, az nagyon szomorú volna. Meggyőződésem, hogy rendben leszünk. Daniel remek munkát végzett ma, szóval azt hiszem, jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy felhasználjuk a gyűjtött információkat. Szóval rendben leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!