Friss hírek

Ricciardót keményen megbüntették Magnussen kiütéséért

Rajtbüntetést kap a 2022-es szezon utolsó versenyhétvégéjén, Abu Dhabiban a McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo – erősítette meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Ricciardót a szezonzáró versenyen 3 rajthellyel sorolják majd hátrébb, a versenybírók ugyanis vétkesnek találták a vasárnapi Brazil Nagydíj nyitókörében történt incidensben. A McLaren versenyzője az interlagosi pálya 8-as kanyarjában koccant neki Kevin Magnussen versenyautójának, az ütközés következtében a dán pilóta megpördült, az őt kerülni próbáló mclarenes pedig neki ütközött. Az incidens következtében mindketten kiestek már az első körben.

A versenybírók meghallgatták a két versenyzőt a történtek után, valamint kielemezték a rendelkezésre álló videófelvételeket és GPS-adatokat. Bár a McLaren azzal érvelt, hogy Magnussen lassabb volt a 8-as kanyar kijáratán, mint a többiek, ami miatt Ricciardónak nehéz volt felmérnie a két autó közti távolságot, és maga az ausztrál pilóta is azzal érvelt, hogy kellőképpen lefékezett, hogy ne ütközzenek össze, a versenybírók végül vétkesnek találták őt.

Hirdetés
 

Azt a stewardok is elismerik, Ricciardo nem volt „vakmerő”, ám az incidens két autó között következett be, a többi versenyző nem volt befolyással a történtekre, így nem is tekinthető tipikus „elsőkörös incidensnek”. 

Mivel az indoklás szerint Ricciardo okolható teljes mértékben az ütközésért, 3 rajthelyes büntetést kap Abu Dhabiban, és 2 büntetőpontot is kiosztottak neki. Ricciardónak az elmúlt 12 hónapot tekintve összesen 8 büntetőpontja van. A versenybírók ítélete azt jelenti, hogy Ricciardo büntetéssel kezdi majd meg utolsó mclarenes versenyét jövő hétvégén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardót keményen megbüntették Magnussen kiütéséért
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!