Ricciardót lefárasztotta a csapatokkal való tárgyalás

Fotó: Red Bull Racing
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 06: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice for the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 6, 2018 in Suzuka. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
A 2019-ben már a Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo elárulta, a szezon során időnként meglehetősen frusztráló volt, hogy nem igazán tudta, mely csapatok érdeklődnek iránta igazán.

A 2019-ben már a Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo elárulta, a szezon során időnként meglehetősen frusztráló volt, hogy nem igazán tudta, mely csapatok érdeklődnek iránta igazán.

Ricciardo augusztusban jelentette be, a 2018-as idényt követően távozik a Red Bulltól, jövőre pedig a Renault csapatával áll rajthoz a Forma-1-es világbajnokságot.

A hivatalos megerősítést megelőzően hónapokig pletykáltak arról, Ricciardo mely csapathoz szerződhet 2019-re, habár mindvégig úgy tűnt, az ausztrál marad a Red Bullnál.

Ricciardo végül nem fogadta el az energiaital-gyárosok ajánlatát – ahogy a McLarenét sem –, és úgy döntött, a Renault-hoz szerződik. Bár a legtöbben úgy vélik, a Ferrarinál és a Mercedesnél viszonylag hamar bezárultak az ajtók előtte, lapunk úgy tudja, még a Német Nagydíj előtt is várt a Mercedes válaszára, Toto Wolff ugyanis fontolgatta, hogy meghosszabbítja-e Valtteri Bottas szerződését.

A német csapat állítólag nem akart több évre szóló szerződést adni Ricciardónak, ehelyett 2019 végéig hosszabbított Bottasszal.

Amikor Ricciardót az ESPN munkatársa a versenyzői piac alakulásáról, illetve a Mercedes üléséről kérdezte, a rutinos versenyző elárulta, egy darabig csak „kerülgették a forró kását”.

„Tudtam, hogy eltart majd egy darabig, és próbáltuk kitalálni egymás gondolatait, de elérkezett a június és a július, és néhányszor talán beszéltünk, de nem igazán jutottunk sehova. Szóval úgy voltam vele, mondjátok, ha kellek, máskülönben továbbállok” – mondta az ausztrál.

„Aztán elérkezik a pont, amikor már mindenki szeretne feketén-fehéren választ kapni. Gyanítom, a játék kezdett már elég unalmassá válni…”

„Nem is igazán tudom, hogy ezek játszmák-e valójában, de kerülgetik a forró kását. Az ember úgy van vele, hogy ’mondjátok már!’.”

„De ezek mind olyan dolgok, amiket meg fogok tanulni, és meggyőződésem, hogy lesz még olyan időszaka a pályafutásomnak, amikor újra át kell esnem ezen a folyamaton. Biztos vagyok abban, hogy lesznek dolgok, amiket másképp csinálok majd. Nem feltétlenül arról van szó, hogy bánok valamint, csupán ez egyfajta tanulási folyamat.”

Fotó: Singapore GP Media

Ricciardo útját korábban a Red Bull egyengette autóversenyzői pályafutása során, idén fordult elő először, hogy az ausztrál saját kezébe vette a dolgokat.

„Nézzétek, a dolog egy része szórakoztató volt, izgalmas volt részt venni ezeken a találkozókon. Ez az egész teljesen új volt számomra. A meetingek előtt az járt a fejemben, ’vajon miről fogunk beszélni, mennyire ássuk bele magunkat’. Ez az egész folyamat izgalmas volt számomra.”

„Egyrészt voltak csapatok, melyek igazán akartak engem, és voltak olyanok, akik fél lábbal álltak csak az ajtóban, de nem igazán… Szóval a Mercedes, meg ilyenek. Időnként ez zavaró volt, ez kétségtelen, nyilván az ember próbálja kideríteni, mi a valódi és mi nem. De hangsúlyozom, izgalmas volt – viszont kicsit megjáratja az ember agyát.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!