Ricciardót megkereste a Haas F1-es csapata - F1VILÁG.HU

Ricciardót megkereste a Haas F1-es csapata

Sajtóhírek szerint még a Magyar Nagydíj előtt megkereste Daniel Ricciardót a Haas Forma-1-es csapata egy 2023-ra szóló ajánlattal. Az ausztrál pilóta jó eséllyel elveszíti ülését a McLarennél, így új csapat után kell néznie.

Ricciardo tavaly szerződött a McLarenhez, az elmúlt másfél év azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakult a felek számára. Nemrég pedig kiderült, a wokingi gárda tájékoztatta Ricciardót arról, hiába van érvényes szerződése a 2023-as szezon végéig, az idei idényt követően szeretnék felbontani azt. Az ausztrál pilóta helyére honfitársa, Oscar Piastri érkezhet majd, így ő lesz Lando Norris csapattársa jövőre.

Mindez azt jelenti, hogy Ricciardónak új csapat után kell néznie: jó esély van rá, hogy visszatér egykori munkaadójához, az Alpine-hoz, mely csapat egyébként Piastri szerződtetését tervezte Fernando Alonso Aston Martinhoz távozása után, az ausztrál pilóta azonban közölte, ő biztosan nem lesz az enstone-i istálló versenyzője.

Az ESPN értesülései szerint Ricciardónak más kérői is akadnak: a rutinos pilótát állítólag még a Magyar Nagydíjat megelőzően kereste meg a Haas csapatát irányító Günther Steiner, hogy a 2023-as idényről tárgyaljanak.

Mint ismert, az amerikai csapatnál Kevin Magnussen helye biztos, Mick Schumachernek azonban még nincs érvényes szerződése a 2023-as évadra. Vele kapcsolatban nemrég olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint ő lehet majd Alonso utódja az Alpine-nál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!