Friss hírek

Ricciardót meglepte Räikkönen döntése, Alonsót nem

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, meglepődött azon, hogy Kimi Räikkönen kétéves szerződést kötött a Sauberrel, és nem döntött a visszavonulás mellett. Fernando Alonsót viszont nem érte váratlanul a finn lépése.

A Ferrari a héten jelentette be, hogy az idei szezont követően megválik Räikkönentől, aki azonban nem sokkal később bejelentette, marad az F1-ben, hiszen 2 évre szóló szerződést kötött azzal a csapattal, mellyel bemutatkozott a királykategóriában – a Sauberrel.

Arra a kérdésre, hogy meglepődött-e Räikkönen döntésén, Ricciardo Szingapúrban így felelet: „Egy kicsit.”

„Azt gyanítottam, hogy a Ferrari meghozza ezt a döntést, de azt hittem, hogy Kimi távozik a csapattól, visszavonul, elmegy motokrosszozni, és a gyerekeivel tölti az idejét. Meglepett, hogy aláírt egy kétéves szerződést.”

„A testbeszéde nem mindig árulja el, hogy élvezi a sportot, de nyilván jobban szereti, mint ahogy azt mi gondoljuk.”

A Renault versenyzője, Nico Hülkenberg szintén nem számított arra, hogy Räikkönen marad az F1-ben.

„Egy kicsit meglepett” – mondta a német. „Nyilván mindannyian imádjuk a versenyzést. Nehéz leállni, főleg a Forma-1-ben. Ez az autósport csúcsa. Ez egy fantasztikus élet, fantasztikus munka.”
„Szóval leállni és semmit sem csinálni nagyon nehéz. Viszont az is érdekes, amikor az ember egy élcsapattól visszalép, és egy olyan autó helyett, amellyel le szokott körözni másokat, egy olyanba ül, amit talán le fognak körözni.”

„Biztos vagyok benne, hogy megvannak az okai. A tempója még nyilván jó, szóval minden oka meg van arra, hogy folytassa.”

A Forma-1-től az idény végén visszavonuló Fernando Alonso viszont azt mondja, őt nem érte váratlanul az, hogy Räikkönen még nem akasztja szögre a sisakját.

„Mindenki másképp érez, más karakter, más ambíciókkal” – mondta a spanyol.

„Szóval kívülről nehéz megítélni ezeket a dolgokat.”

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint Räikkönen kitartását „csodálni kell”, hiszen a 38 éves versenyző 18 F1-es idényen lesz már túl, mire lejár szerződése a Saubernél.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!