Friss hírek

Ricciardót motiválja a csapattárs, Norris remeklése

Bár egyelőre még próbál összeszokni a McLaren versenyautójával, Daniel Ricciardo azt mondja, egyáltalán nem csalódott amiatt, ahogy a 2021-es szezon indult számára.

Az ausztrál versenyző 14 pontot szerzett a szezon első két versenyén, miközben Lando Norris 27 egységgel a pontverseny 3. helyét foglalja el. A brit pilóta ráadásul dobogóra is állt a legutóbbi versenyen, Imolában.

Ricciardót viszont ez egyáltalán nem kedvetleníti el, sőt: az ausztrál szerint a csapattárs remeklése is azt mutatja, rengeteg a potenciál a McLaren idei autójában, ami igazán motiváló számára.

„Ezen a hétvégén szeretnék építeni arra a fejlődésre, amit az elmúlt két versenyen elértünk, és szeretném alkalmazni mindazt, amit megtanultunk Imolában” – mondta Ricciardo a hétvégi Portugál Nagydíjjal kapcsolatban.

„Határozottan jó formában kezdtük a szezont, értékes pontokat szereztünk a konstruktőri bajnokság szempontjából, szóval nem lehetek csalódott ezen a téren.”

„Van néhány dolog, amivel kapcsolatban még próbálom felvenni a fonalat, és ezt csak úgy tudom elérni, hogy minél több időt töltök az autóban.”

„Az, hogy Lando dobogóra állhatott, jól mutatja, hogy van potenciál az autóban, ami rendkívül motiváló. Még csak a harmadik verseny következik, és én is jobb leszek, szóval nyomjuk!”

A McLaren versenyzője hozzátette, izgatottan várja már a portimaói hétvégét, tavaly ugyanis nagyon élvezte a versenyzést ezen a pályán.

„Portimao következik a sorban, és alig várom már, hogy újra autóba üljek” – fogalmazott az ausztrál versenyző. „Nagyon élvezetes ott versenyezni, a pályán vannak egyedülálló dolgok, amikkel nem találkozunk a versenynaptár többi helyszínén.”

„Jó keveréke a gyors- és lassú kanyaroknak, és folyamatosan változik a szintkülönbség is, ami izgalmassá teszi a kihívást. Néhány kanyarból kijövet tényleg érezni, ahogy liftezik az ember gyomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!