Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Richards megmentené a Honda csapatát

Richards megmentené a Honda csapatát

A Prodrive vezére, David Richards úgy tűnik, tényleg komolyan érdeklődik a Honda Forma-1-es csapatának felvásárlása iránt, ugyanis a hétvégén a közel-keletre utazott, hogy megkezdje a tárgyalásokat a potenciális befektetőkkel.

A Prodrive vezére, David Richards úgy tűnik, tényleg komolyan érdeklődik a Honda Forma-1-es csapatának felvásárlása iránt, ugyanis a hétvégén a közel-keletre utazott, hogy megkezdje a tárgyalásokat a potenciális befektetőkkel.

A Honda december elején jelentette be, hogy azonnali hatállyal leállítja Forma-1-es programját, és elhagyja a királykategóriát. A brackley-i bázisú alakulat azóta gőzerővel keresi a befektetőket, és az új tulajdonost, hogy ott lehessen a rajtrácson Melbourne-ben.

Az egykori Honda vezérigazgatója, Nick Fry már korábban megerősítette, hogy több komoly érdeklődő is van a csapat iránt.

Bár részleteket nem közölt, megbízható források szerint az egyik potenciális új tulajdonos nem más, mint a Prodrive vezére David Richards, aki már korábban megszerezte a Forma-1-ben való indulás jogát.

A kiscsapat a tavalyi évben a McLaren partnereként próbált csatlakozni a mezőnyhöz, ám mivel nem tisztázódott a kereskedelmi karosszériák körüli mizéria, végül úgy döntött, egy időre jegeli a projektet.

Richards azonban nem titkolta, hogy továbbra is komolyan érdeklődik a királykategória iránt, és célja az, hogy egy napon visszatérjen a Forma-1-be, amire most minden esélye megvan, hiszen a Honda kiszállásával hatalmas lehetőség kapujában áll.

“Van egy befektetőcsoport a közel-keleten, akik támogatni akarják azt, hogy belépjek a Forma-1-be, és már egy éve foglakoztatja őket ez a kérdés, de még meg kell egyeznünk arról, hogy az időzítés mikor megfelelő” – mondta Richards a Mail on Sunday-nak.

A szakember továbbá figyelmeztetett, hogy a befektetőknek mindenképpen hosszabb távban kell gondolkodniuk, ugyanis egy Forma-1-es csapat átvétele és átszervezése hatalmas pénzt emészt fel, ami – még a költségcsökkentés ellenére is – legalább három évbe telik, míg megtérülhet.

“Nem egyszerű beindítani egy ilyen üzletet, és ezt a befektetőknek is tudniuk kell. Akár három évbe is beletelhet, míg az üzlet megtérül, ezt mindenkinek szem előtt kell tartania” – magyarázta a szakember, akinek minden vágya, hogy visszatérjen az F1-be.

“Nem zártam ki a Forma-1-es visszatérést, mert nagyon érdekel a dolog. Viszont az a legnagyobb kérdés, hogy vajon nem túl nagy kihívás-e ez jelen pillanatban. Ez az, amiről döntenem kell” – magyarázta.

A Prodrive-nak egyébként lenne elég kapacitása beindítani a Forma-1-es üzletet, ugyanis a jövőben már nem lesz jelen a rali-világbajnokságban (WRC), miután a Subaru az elmúlt héten bejelentette, hogy azonnali hatállyal elhagyja a szériát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!