Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 13: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 lines up in the pitlane during a red flag period during the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 13, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing

Rióba költözik a Forma-1-es Brazil Nagydíj

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Rióba költözik a Forma-1-es Brazil Nagydíj

Szinte borítékolható, hogy 2021-ben Interlagosból Rio de Janeiróba költözik a Forma-1-es Brazil Nagydíj. A versenyt idén a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni, a jelenlegi versenyhelyszínnel azonban idén lejár a szerződés, amit a Liberty Media nem hosszabbít meg.

A Forma-1 tulajdonosa jó ideje egyeztetéseket folytat már Rio de Janeiróval, és lényegében eldőlt, hogy a Brazil Nagydíj jövőre átköltözik Brazília második legnagyobb városába.

Mindez abból a levélből derül ki, melyet Chase Carey intézett Claudia Castro riói kormányzóhoz, melyben megerősítette a szerződés aláírásának tényét.

„Azért írok önnek, hogy informáljam arról, véglegesítettük megállapodásunkat a Rio Motorsports LLC-vel, miszerint megrendezzük a Forma-1-es eseményt Rio de Janeiróban” – áll Carey nyilvánosságra hozott levelében.

„Ez a megállapodás készen áll a Forma-1 általi végrehajtásra és bejelentésre, amint a szükséges licenceket kiadják a releváns hatóságok.”

A pályát egyébként Rio nyugati részén, a Deodoro nevű városrészben alakítják ki – a közeli erdőből emiatt többezer fát ki is kellett vágni, ami érthető módon jelentős tiltakozást váltott ki a környezetvédők részéről.

Az állami környezetvédelmi hatóság, az INEA egyébként még mindig dolgozik egy környezeti hatástanulmányon. Ha ez elkészül, előbb az ügyészségnek, majd az állami környezetvédelmi bizottsághoz nyújtják be felülvizsgálatra.

Amennyiben a projekt nem kapja meg a szükséges engedélyeket, új helyszín után nézhetnek – Chase Carey levele ugyanis nem köti ki, hogy a Forma-1-es versenyt szükségszerűen Deodoróban kell megrendezni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!